Roberto Hernandez lett a PEAC-Pécs vezetőedzője

2015. június 25. csütörtök 15:55

Roberto Hernandez lett a PEAC-Pécs vezetőedzője

Nem kell tovább találgatni, hogy ki lesz az előző szezon után távozó Zseljko Djokics utódja a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának kispadján. A klub vezetősége ugyanis megegyezett Roberto Hernandezzel (képünkön), ennek megfelelően a felkészülést már a kiváló spanyol szakember irányításával kezdik majd meg Raksányi Krisztináék augusztus elején.

A trénert természetesen nem kell különösebben bemutatni sem a baranyai, sem a magyar kosárlabda-barátoknak. Két évig dolgozott hazánkban, s a PINKK-Pécsi 424-nél az első szezonja végén bajnoki bronzérmet szerzett, a másodikban pedig egészen a csúcsig vezette Iványiékat - némi meglepetésre aranyérmes lett velük.

Nyilván ezek a sikerek is közrejátszottak abban, hogy a PEAC-Pécs vezetőségének választása éppen rá esett.

- Olyan vezetőedzőt kerestünk, aki beleillik az új koncepciónkba, s aki nagyon jó szakember - fogalmazott Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója.

- Roberto Hernandez ilyen tréner: egyrészt a spanyol kosárlabdázás jelenleg Európa egyik legjobbja, s ő korábban hazája válogatottjánál is dolgozott, másrészt már Magyarországon is bizonyított, hiszen a PINKK-el bajnoki arany- és bronzérmet is szerzett.

Hernandez jelenleg Spanyolországban kosárlabdatáborokat vezet, s majd augusztus elején érkezik Pécsre. Egyelőre nem tudni, ki lesz a segítője új csapatánál: Mészáros Zalán elmondta, hogy a szakmai stáb kialakítása az új tréner bevonásával jelenleg is folyik.

A PEAC-Pécs játékosai jelenleg nyári pihenőjüket töltik, a csapat augusztus elején kezdi majd meg a felkészülést a következő szezonra. Immár Hernandez irányításával - mindenki abban bízik, hogy vele újabb nagyon sikeres, eredményekben gazdag időszak következik.