Régi horvát ismerőst köszönt a PMFC szombaton

2016. február 12. péntek 16:05

Régi horvát ismerőst köszönt a PMFC szombaton

Február 13-án délután kiderül, sikerül-e folytatnia a PMFC-nek a horvátok elleni sormintát.

Szombaton egy ismerős vendéget köszönthet a PMFC labdarúgó csapata a Stadion utcában délután egy órától. A horvát harmadosztályú SNK Visnjevac látogat ugyanis a Munkáshoz. A kék-fehérek harmadik alkalommal utaznak fel Pécsre, érdekesség, hogy az első két találkozó egyaránt 4-0-ra végződött. Igaz, teljesen más előjelekkel indult...

Először ugyanis 2013. február 13-án fogadták őket a pécsiek Lőrincz Emil és Márton Gábor irányítása mellett. Az NB I-re készülő kezdőjük akkor így nézett ki: Dibusz - Lázár, Balogh, Causic, Zeljkovic - Horváth A., Akassou - Gránicz, Wittrédi, Uzoma - Grumic. A hazai gólokat Balogh, Uzoma, Gránicz és Grumic lőtték.

2015. augusztus 14-én aztán már nagyot változott a világ a pécsi klub számára. Bár Márton Gábor akkor is ott ült a kispadon, az együttes már a megyei I. osztályra készült. A csapat még csak alakulóban volt, a szurkolók mégis egy komoly futballélménnyel gazdagodhattak. Mindkét együttes bevállalta ugyanis a támadófutballt és ennek egy élvezetes 90 perc lett az eredménye. Ez a gárda már így nézett ki: Sólyom - Fekete, Krapecz, Erdős, Turi - Horvát G. - Kónya D. Kiss , Takács, Valkovics - Schmidt. A gólszerzők Schmidt (2), Kónya D. és Kiss voltak.

Hogy sikerül-e folytatni a sormintát, vagy ezúttal más eredmény születik, kiderül szombaton egy órától. A mérkőzést valószínűleg a PMFC stadionban rendezik meg, csak extrém mennyiségű eső esetén mennek a csapatok a műfüves pályára. A szurkolók ingyen nézhetik meg a meccset, akiket büfével várnak. Belépés a Szigeti út felől, mert kizárólag a stadion északi ülő (A-F) szektorai kerülnek megnyitásra.

Forrás: PMFC.hu