Polekszics büntetőt védett, az oroszokat megdobálták

2015. március 28. szombat 08:46

A csoportelső Ausztria 5-0-s liechtensteini győzelemmel tartotta meg előnyét, Zlatan Ibrahimovic két góllal - az egyik nem akármilyen volt - vezette 2-0-s győzelemre Svédországot Moldovában, de a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének G-csoportjában a péntek esti „fő esemény" a Montenegró-Oroszország mérkőzésen történt: a 2. percben fejbe dobták Igor Akinfejevet, a vendégek kapusát. A meccs 25 percnyi kényszerszünet után folytatódott, de aztán a második félidő derekán végleg félbeszakadt - írja a Nemzeti Sport Online.

A nézőtérről behajított pirotechnikai eszköz a fején és a hátán találta el a szbornaja kapusát, a mérkőzés félbeszakadt, a játékosok bevonultak az öltözőbe. Deniz Aytekin játékvezető és a csapatok végül a folytatás mellett döntöttek - természetesen Igor Akinfejev nélkül, akit agyrázkódás gyanújával kórházba szállítottak.

A kapus állítólag nem szenvedett súlyos, maradandó egészségkárosodást, nyilván ez is hozzájárult ahhoz, hogy az ijesztő „előjáték" után folytatódott a mérkőzés - az orosz háló előtt immár Jurij Lodiginnal.

Orosz fölényt hozott a játék, inkább a vendégcsapat előtt adódtak helyzetek, de ezek rendre ki is maradtak. Újabb játékmegszakítás is előfordult, de a csapatok a pályán maradtak, a második félidő is elkezdődött (bár a hírek szerint a játékvezető gondolkodott a lefújáson, mivel a fanatikusok székekkel dobálóztak) - aztán a játékrész derekán újra félbeszakadt a játék, immár véglegesen.

A 66. percben a montenegrói kaput őrző Vukasin Polekszics - aki ebben a szezonban a PMFC alkalmazottja - kivédte Roman Sirokov büntetőjét, és ezt a drukkerek az orosz játékos megdobálásával „ünnepelték meg". Az újabb nézőtéri rendbontás hatására Aytekin játékvezetőnél betelt a pohár, a 67. percben lefújta a mérkőzést. Az orosz TASSZ hírügynökség beszámolója szerint a mérkőzés UEFA-ellenőre a szünetben beszélt Gianni Infantinóval és Michel Platinivel is, a két szövetségi vezető engedélyt adott a folytatásra.

Nehéz elképzelni, hogy ne Oroszország kapja meg a mérkőzés három pontját - ha így lesz, Fabio Capello legénysége közel marad az automatikusan Eb-döntőt érő első két helyhez.

MONTENEGRÓ-OROSZORSZÁG 0-0 - nézőtéri rendbontás miatt a 67. percben félbeszakadt
Podgorica, Stadion pod Goricom. V: Aytekin (német)
Montenegró: Polekszics - Zverotics, Simics, Basa, Balics - Marusics, Kascselan, Vukcsevics (Bakcsics, a szünetben), Volkov - Jovetics, Vucsinics. Szövetségi kapitány: Branko Brnovics
Oroszország: Akinfejev (Lodigin, 2.) - Szmolnyikov, V. Berezuckij, Ignasevics, D. Kombarov - Satov, Sirokov, Gyenyiszov, Dzagojev (Torbinszkij, a szünetben), Zsirkov - Kokorin. Szövetségi kapitány: Fabio Capello

Forrás: Nemzeti Sport Online