Pécsi úszósikerek az I. Országos Cápa Bajnokságon

2016. július 25. hétfő 09:33

Pécsi úszósikerek az I. Országos Cápa Bajnokságon

Több mint hetven egyesület részvételével zajlott Budapesten a Tüske uszodában az I. Országos Cápa bajnokság.A fiúknál a 2004 és 2005-ben született korosztály, míg a lányoknál a 2005 és 2006-os korosztály legjobbjai mérték össze tudásukat.

Az ANK Úszóklub három versenyzővel vett részt az év legnagyobb korosztályos versenyén. Keszthelyi Henriett, Péter Alex és Séner Martin képviselte az egyesületet.

Jancsik Árpád az ANK Úszóklub edzője értékelte az eredményeket.

- Meglepően jól szerepeltek sportolóink, Keszthelyi Heninek bár nem sikerült döntőbe jutnia, de dicsérendő, hogy mindenből nagyon szépen javított az idejein - kezdte értékelését Jancsik Árpád, az ANK Úszóklub edzője. - Igazi meglepetés a két fiú szereplése volt. Tavaly szinte ranglistán sem volt, idén elkezdett lépegetni felfelé a ranglétrán Séner Martin, hogy aztán első idővel kvalifikálja magát a 100 méter gyors döntőjébe.
A délelőtti idején még faragva végül a második helyet szerezte meg, így lerakva a névjegyét a korosztályos sprinterek között - tette hozzá. - Másnap ezt az eredményt megfejelte egy pontszerző 5. hellyel 200 méter vegyesen, ami szintén meglepetés volt a több mint 9 másodperces időjavulásával - folytatta.

Péter Alex ugyancsak, szinte a semmiből döntőbe úszta magát 100 méter mellen, ahol végül a 6. helyen végzett.

Jancsik Árpád kiemelte, hogy nagyon szép eredményeket értek el a sportolóik, és bízik benne, hogy ez adott nekik elég önbizalmat ahhoz, hogy jövőre még tudjanak szintet lépni.

- Mind a Delfin, a Cápa és a Gyermek bajnokságokon is tudunk érmes, de legalább pontszerző helyeket felmutatni, így az utánpótlás jó úton halad. Reméljük, hogy a kitartás és a lelkesedés marad és akkor nagyon szép eredmények születhetnek a jövőben is - zárta értékelését az edző.

Forrás: ANK Úszóklub