Ősztől minden meccsre látogatónak kötelező lesz a fényképes kártya

2014. július 31. csütörtök 17:18

Ősztől minden meccsre látogatónak kötelező lesz a fényképes kártya

Új időszámítás kezdődik a PMFC háza táján. A nemrég kiszabott büntetés miatt a B-közép tagjai már a következő hazai meccsre is csak fényképes szurkolói kártyával léphetnek be a stadionba, ősztől pedig valamennyi drukkernek szüksége lesz a plasztik lapra. Halász Gábor munkatársunknak úgy nyilatkozott, az új beléptetési rendszer révén könnyebb lesz a rendbontók beazonosítása.

Mint arról lapunk beszámolt, a PMFC-MTK mérkőzésen a pécsi szurkolótábor megnyilvánulásai miatt hatszázezer forintra büntette a Munkást a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). A klub vezetősége nem hagyta annyiban a dolgot, nem sokkal rá szigorú intézkedéseket vezetett be, többek közt elrendelte, hogy a B-középbe már a következő hazai mérkőzésen is csak fényképes klubkártyával léphetnek be a drukkerek.

A pécsi focibarátoknak hozzá kell szokniuk a gondolathoz: ez csak a kezdet. Szeptember közepétől - igazodva az MLSZ előírásaihoz - az összes szurkolótól kérik majd a kártyát beléptetéskor.

- A klubházban ötszáz forintért kiváltható fényképes plasztiklap személyi azonosításra alkalmas, szeptember tizenkettedikétől csak ennek birtokában lehet belépni a stadionba - kezdte Halász Gábor, a PMFC klubigazgatója.

Hozzátette: amellett, hogy a klubkártya révén azonosítani tudják a rendbontókat, különböző kedvezmények is részei az új rendszernek: a kártyával rendelkezők olcsóbban vásárolhatnak a csapat szurkolói boltjában, valamint több szponzoruk termékeihez is kedvezményesen juthatnak hozzá.

A munkatársunknak nyilatkozó szurkolók szerint az amúgy is „botrányos" beléptetés a klubkártya bevezetése révén várhatóan tovább lassul, hiszen a szeptembertől a biztonsági őröknek nem csak a jegyet kell néznie, hanem azt is vizsgálnia kell, valóban a kártya birtokosa áll-e vele szemben. Halász Gábor elismerte, az első hazai mérkőzésen a beléptetéssel problémák adódtak, a nézők egy része ugyanis csak a kezdő sípszó elhangzása után húsz-huszonöt perccel jutott be a stadionba.

Eddig 100-150 bérletes van

Egyelőre valamivel több, mint száz bérletet vásároltak a PMFC szurkolói, ám az értékesítés továbbra is folytatódik. Természetesen, aki most vásárolná meg, már kedvezményesen juthat hozzá az amúgy tíz- és huszonháromezer forint közötti áron kínált szezonjegyhez, hiszen az első hazai meccsen már túl vannak a fiúk.
- Ha ötszáz bérletesünk lesz az idényben, már elégedettek lehetünk - fejezte ki reményét Halász Gábor.

- Arra kérem a szurkolóinkat, hogy éljenek az előzetes jegyvásárlás lehetőségével, hiszen Pécsett több helyen is hozzá lehet jutni a belépőkhöz, de akár online is megvásárolható - üzente a drukkereknek a klubigazgató.

Ugyan a tavasszal indult névre szóló jegyértékesítés és a most bevezetés előtt álló klubkártya révén macerásabb lesz a belépés, némi kompenzáció gyanánt a PMFC vezetése gesztust gyakorolt a drukkerek felé.

- Nyitni szeretnénk a szurkolók felé, ennek érdekében alakítottuk át a jegyárakat, így a mostani szezonban összességében olcsóbban lehet belépni a hazai találkozókra - fogalmazott Halász Gábor.

Az új jegyrendszerben kategóriákba sorolták a meccseket: a legdrágábban az FTC, UTE, Videoton és a DVSC elleni meccsekre mehetnek be a drukkerek (1000-2400 forintos jegyárak). A közepes kategóriába került a DVTK, Haladás, MTK, Honvéd, valamint a Győr (ezekre találkozókra 1000-2200 forintba kerülnek a jegyek). A Kecskemét, Paks, Pápa, Nyíregyháza, Dunaújváros és Puskás Akadémia elleni mérkőzésekre pedig 800-2000 forintig terjednek az árak.

Az interneten vagy elővételben vásárolt jegyekre kedvezmény jár.

Képünkön: pécsi szurkolók a PMFC korábbi mérkőzésén. 

Palotás P.