Nem kapta meg a licencet a PMFC - Hargitai János várhatóan távozik a klub éléről

2015. május 26. kedd 20:11

Frissítve: 2015. május 26. kedd 20:47

Nem kapta meg a licencet a PMFC - Hargitai János várhatóan távozik a klub éléről

FRISSÍTVE: az MLSZ közleménye megerősítette hírportálunk korábbi értesülését, így már hivatalos, hogy elutasították a PMFC fellebbezését, ezért a csapat nem indulhat az élvonalbeli bajnokságban. Hargitai János érdeklődésünkre azt mondta, feltehetően távozik a klub éléről. A Kecskemétet és a Nyíregyházát is kizárták.

A Pécsi Újság. hu a PMFC-hez közeli forrásból úgy értesült, elutasította az MLSZ másodfokon eljáró licencadó bizottsága a klub fellebbezését, így a csapat nem indulhat az élvonalbeli bajnokságban. A csapat a másod- vagy a harmadosztályban folytatja. 

Az MLSZ este nyolc óra után pár perccel közleményt adott ki, amelyből kiderül, a PMFC mellett Kecskemét, a Nyíregyháza és a pályán is kiesett Pápa fellebbezését is elutasította.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottságának 2015.05.26-i ülésen hozott határozatai:
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottsága 2015. május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a 2015/16. évi klublicenc kérelmek kapcsán. A Bizottság a KTE Kft., a PMFC-Sport Kft., a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft. és az „Új Lombard" Kft. nemzeti első osztályú (NB I), valamint az Újpest 1885 Futball Kft. nemzetközi (UEFA) és a Putnok FC. Kft. nemzeti másodosztályú (NB II) licenckérelmező fellebbezéseit elutasította.
A Győri ETO FC Kft. nem nyújtott be fellebbezést az Elsőfokú Licencadó Bizottság elutasító határozata ellen", áll az MLSZ közleményében.

A PMFC kizárásáról szóló közlemény kapcsán megkerestük dr. Hargitai Jánost, a klub elnökét:

- Ezzel a döntéssel felszántották a pécsi focit - fogalmazott a politikus. Hozzátette, minden bizonnyal távozik a klub éléről, "legalábbis, amit eddig megtapasztalt a magyar foci valóságából, azt mondatja vele, hogy át kell adnia a helyét másnak, aki talán nála tehetségesebbnek bizonyul". 

 

 

 

 

 

 

 

M. B. - Fotó: Csortos Szabolcs