Nem hívták meg Kovács Ervint

2008. július 29. kedd 16:24

Két úszó és egy sportlövő képviseli városunkat Pekingben, most az olimpián, további hárman a szeptemberi paralimpiára utaznak. Az ő munkájukat, áldozatos felkészülésüket köszönte meg, egyben jelképes ajándékkal jó utat és eredményes versenyzést kívánt nekik Tasnádi Péter polgármester a Városházán.

Ahogy Athénban, a pécsi úszósportot ezúttal is Bodor Richárd (PVSE, 100 mell, edzője Sántics Béla) és Jakabos Zsuzsanna (ANK, 400 vegyes, 4x200 gyorsváltó, dr. Petrov Anatolij), a sportlövészetet pedig Csonka Zsófia (PVKL, pisztolyszámok, Herbai János) képviseli majd az ötkarikás játékokon.

Az olimpiát követő paralimpián ugyancsak úszóink, Sors Tamás, Baka Dorottya (ANK, edző: Petrov Iván), valamint Kovács Ervin (Lendület SE, Tari Imre) szerepelhetnek. Utóbbi kivételével mind jelen is voltak (képünkön) a kedd délelőtti, bensőséges hangulatú ünnepségen, amelyen Tasnádi Péter először is örömének adott hangot, hogy ismét lesznek olyan pécsi sportolók, akik a földkerekség legnagyobb megmérettetésén Pécs hírnevét öregbíthetik.

Ugyancsak a polgártársként érzett öröm, büszkeség és meghatottság érzéséről beszélt üdvözlő szavaiban Tóth Bertalan sportért felelős alpolgármester, valamint a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, Fuchs Gábor.

Az érintettek nevében Sántics Béla köszönte meg a biztató szavakat, kérve egyben a város vezetőit, hogy támogató hozzáállásukat „mentsék át" majd a következő olimpiai ciklusra is, hiszen a háttérben az egyre rangosabb pécsi úszóműhelyekben már „érnek" azok a fiatalok, akik a későbbiekben átvehetik a stafétabotot.

Ebbéli ígéretét Tasnádi Péter azzal egészítette ki, hogy az ősszel az úszószövetség vezetőivel közösen dolgozzák majd ki annak a módját, amellyel a leghatékonyabban támogathatják az arra legérdemesebbeket.

Bár az ünnepségen magán ez nem került szóba, utána maguk a parasportolók érdeklődtek Kovács Ervin hiányzásának okáról. A városvezetőknek címzett kérdésre a Pécsi Újság.hu azt a „nem hivatalos" választ kapta, hogy tudtukkal Kovács Ervin nem is indul Pekingben, egyébként is, a jelen lévőktől eltérően ők mindig is kerülték a kapcsolatot az önkormányzattal, amelynek így nincs is pontos tudomása arról, milyen munkát is végez a háromszoros paralimpiai ezüstérmes úszó.

(Megkeresésünkre az éppen orvosi vizsgálaton tartózkodó Kovács Ervin estére ígérte, hogy elmondja ezzel kapcsolatos véleményét.)


FRISSÍTVE
(18:35)


"Csak nincs tényleg valami baj?", kérdeztük a fenti megjegyzésre utalva Kovács Ervint, amint az orvosi rendelőből kilépve visszahívta a Pécsi Újság.hu-t. "Nem, nem, egy általános kivizsgáláson voltam, de mindent rendben találtak, és természetesen gőzerővel készülök Pekingre is", válaszolt a "veterán" paralimpikon.

"Leszámítva persze azt a makacs vállsérülésemet, amely az egész eddigi esztendőre rányomta a bélyegét, és amely miatt egy sor versenyt ki is hagytam", tette hozzá.

És ami miatt talán az a "kacsa" is a városházi illetékesek fülébe jutott, hogy az olimpiát is kihagyni kényszerül.

"Nem örülök, ha bárki felül bármiféle szóbeszédnek, főként, ha ilyen ügyről van szó" véleményezte az esetet Kovács Ervin, megtoldva azzal a félmondattal, hogy "kérdezni különben is bárki képes lehet, ha kevés az információja".

Azt firtató kérdésünkre, hogy mit is érthettek az önnkormányzatnál azon, hopgy "alig hallanak felőle", úgy vélekedett, hogy "ő nem az a hivatalba rohangáló típus, egyébként pedig, mivel az idén nem állt még rajthoz, eredményekről sem lett volna beszámolni valója".

"A sportosztály egyébként pontosan tudhatta, mi a helyzet velem, hiszen az év elején, a pályázati kérelmemben minden szerepelt, ráadásul a kért támogatási összeget is átutalták már. Az sem titok, hogy azért nem volt kötelező az idén versenyeznem, mert már sokkal korábban kvalifikáltam magam a paralimpiára. Összességében nem tudom tehát, hogy engem miért nem hívtak meg, valószínűleg egy ügyintéző simán elfeledkezett rólam", morfondírozott végül némi szomorúsággal a hangjában.
 
Éppen ő, akinek a sikereiben már nemcsak reménykedhetünk, ahogy ez most elhangzott, hanem három paralimpia és számos világverseny trófeájával ő már hosszú-hosszú évek óta öregbíti a város hírnevét...

Sz. Zs.