Négy napig a tollaslabdáé lesz a főszerep Pécsett

2016. február 11. csütörtök 08:05

Február 11-én csütörtökön, délelőtt fél tíztől veszi kezdetét a hatodik Multi Alarm Nemzetközi tollaslabda verseny. A Pécsett megrendezésre kerülő négynapos eseményen a 19 évesnél fiatalabb versenyzők mérik össze erejüket. 

A versenyre 17 ország közel 185 sportolója érkezik, köztük a legjobbnak számító thaiföldiek tizenkét versenyzőjüket nevezték.

Csütörtökön az első két kör, pénteken a főtábla küzdelmei zajlanak majd a pécsi tollaslabda csarnokban. Szombaton délelőtt a negyeddöntők, míg délután már az elődöntők kerülnek megrendezésre.
A vasárnapi döntőket az M4 élőben közvetíti, de a négynapos rendezvényre a belépés is ingyenes.

A versenyen több pécsi is képviseli a Multi Alarm SE csapatát.
Kadlicskó Gréta, Kiss Gabriella, Kiss Fanni, Pytel Gergő, Szenjai Balázs, Szűcs Hella, Szabó Fanni, Takács Fanni

A szervezők mindenképpen szeretnék kiemelni és köszönetüket kifejezni a Janus Pannonius Gimnázium, a Babits Mihály Gimnázium és a Széchényi István Gimnázium segítségét, ami nélkül nem lehetett volna a versenyt megrendezni.

A Magyar Olimpiai Bizottság külön figyelemmel követi a tollaslabdát, hiszen a 2024-es olimpiai játékok egyik kiemelt sportágaként kezeli, így a novemberi felnőtt bajnokságon kívül, valószínűleg most hétvégén Pécsett láthatjuk a jövő tollaslabdázóit.

EQM