Most már nem tudtak mit tenni: Financseket végre világversenyre is elviszi a szövetség

2016. április 20. szerda 17:21

Most már nem tudtak mit tenni: Financseket végre világversenyre is elviszi a szövetség

A Pécsi Tudományegyetem egyik Tehetségkövete, a mohácsi színekben versenyző Financsek Gábor beúszta magát a májusi londoni Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott keretébe. 

Remekül zárult az idei országos bajnokság a mohácsi Financsek számára, aki a 100 méteres mellúszás középdöntőjében az ország idei és saját maga legjobbját úszva, első helyen kvalifikálta magát a másnapi döntőbe, ahol egy másodpercet rontva végül a harmadik helyen ért célba.

- Mi mindent erre a középdöntőre tettünk fel, látszott rajta a nyomás, mindenki azt kérdezgette tőlünk, hogy na, mi van, délután megveritek Gyurtát? A tévében is csak ezt latolgatták, aztán elmondtam, hogy hagyjanak minket békén, hiszen a középdöntőben olyan bravúros időt úszott, hogy az már csak hab a tortán, hogy mennyire csillog az érem - mondta Financsek edzője, Czakó Csaba.

Másnap 50 méter mellen rendkívül okosan és tudatosan versenyzett a harmincegy éves mohácsi, aki délután egy nagyon jó időt úszott a középdöntőben, a döntőben pedig magabiztosan végzett az első helyen.

Már az 50 méteres mellúszás döntője előtt volt egy edzőbizottsági ülés, ahol kihirdették a londoni Európa-bajnokságra utazók névsorát. Financsek a korábbiakkal ellentétben nem a kérdőjelesek között szerepelt, hanem abszolút biztos helyet kapott a keretben, ezzel végre megtört az évekig tartó átok és a mohácsi úszó világversenyen is rajtkőre állhat, ráadásul mind a kettő magyar váltóban is felmerült a neve.

- Úgy néz ki, hogy jövő héten el tudunk menni egy kéthetes győri edzőtáborba, ahol már teljesen az Európa-bajnokságra készülhetünk. Az első nap 100 métere lesz nagyon fontos, hiszen az alapján dönt a kapitány, hogy kik úsznak a váltóban, ahol komoly esély van a döntőbe kerülésre. 50 méteren ha a középdöntőbe kerül, már elégedett leszek - beszélt Czakó Csaba az előzetes elvárásairól.

Képünkön: Financsek Gábor (középen) egy harmincassal üzent edzője születésnapja alkalmából.

 

Forrás: Mohácsi Újság.hu - Fotó: MTI