Mohácsról erősített a PMFC: Jeránt Márk aláírta szerződését, ő a Munkás idei első igazolása

2016. február 09. kedd 11:26

Mohácsról erősített a PMFC: Jeránt Márk aláírta szerződését, ő a Munkás idei első igazolása

Jeránt Márk Mohácsról érkezett Újmecsekaljára, igaz egyáltalán nem mozog idegenként a Stadion utcában. Tizennyolc éves koráig ugyanis a Pécsi Góliátban, illetve a PMFC-ben pallérozódott, majd miután felvették a PTE Pollack Mihály Műszaki karára, a PEAC-hoz igazolt. 

A játékos a szakmai stáb kérésére érkezett a piros-feketékhez, hiszen nem ismeretlen számukra. A balhátvéd ugyanis tagja volt a decemberben országos bajnoki címet nyerő Baranya megyei válogatottnak, amit újmecsekaljai trénerek irányítottak. Márton Gábor pedig korábban már a PMFC utánpótlásában is edzette Jerántot, aki az idei felkészülési időszak kezdete óta klubunkkal készül.

- Már fiatalon profi edzőnek ismertem meg Márton Gábort, az eredmények is őt igazolják. Ezért amikor hívtak, nem töprengtem sokat, mert tudtam, biztosan tanulhatok tőlük. Pécsett nehezebb lesz bekerülni a csapatba, de mások is a célok. A PMFC-nél most elvárás a magasabb osztályba kerülés, ennek megfelelően az elvégzett munka intenzitása és mennyisége is magasabb, mint amihez korábban szoktam - mesélt a váltás okairól Jeránt Márk.

- Egyelőre még kicsit szoknom kell a dupla terhelést, hiszen hat órában szerkezetépítő mérnökként dolgozom, onnan jövök át a tréningekre. Természetesen itt az edzések tempója magasabb, profibb a szakmai stáb és sokkal dinamikusabbak, illetve megterhelőbbek az edzések. Úgy látom, egy remek csapat alakult Újmecsekalján, így célunk egyértelműen csak a bajnoki cím lehet - tudtuk meg balhátvédünktől.

A szurkolók emlékezhetnek rá, hogy a PMFC szezonbeli egyetlen vereségét éppen Mohácson szenvedte el, Jeránt korábbi csapatától.

- Jó meccs volt, főként, hogy sikerült nyernünk 3-2-re. Tudtuk, a PMFC dominálni fog a bajnokságban, lehetett is látni, hogy 5-6 gólokat rugdos a csapat a többi ellenfelének. Sejtettük, hogy nekünk sem lesz egyszerű dolgunk, de szerettünk volna focizni egy jót. Gondoltuk, ha odatesszük magunkat, nagy baj nem lehet. Nem akartunk beállni a saját tizenhatosunkra, de azért be voltunk szorulva, mégis sikerült nyernünk. Igazán élvezetes meccs volt, hiszen sok néző előtt, remek hangulat közepette sikerült nyernünk - idézte fel az eseményeket Jeránt Márk.

Márton Gábor arról beszélt, miért szorgalmazta a bal oldali védő leigazolását.

- Mindenképpen szükségünk volt rá, mert kevés volt a védőnk ősszel, ugyanakkor hosszabb távon is erősítést jelenthet számunkra. Dinamikus játékos, jó bal lábbal. Reméljük, ez a bajnokság során is ki fog róla derülni. Sokat kell tanulnia, bele kell szoknia az intenzívebb, támadóbb felfogású játékba, amit mi próbálunk megvalósítani. Úgy látom, fel kell még vennie a ritmust, hiszen más típusú edzésekhez szokott, de véleményem szerint bele fog illeni a csapatba - vélekedett a vezetőedző.

A PMFC-nél közölték azt is, terveik szerint hamarosan újabb játékos szerződtetéséről tudnak majd beszámolni.

Forrás: PMFC