Michelisz harmadik lett az időmérőn Portugáliában

2016. június 25. szombat 17:46

Michelisz harmadik lett az időmérőn Portugáliában

Pole-pozícióra esélyesként kezdte meg az időmérőt a portugáliai Vila Realban Michelisz Norbert, ám végül be kellett érnie a harmadik rajthellyel, miután sorsdöntő körében hibázott.

Jól kezdődött a portugáliai hétvége Michelisz Norbert számára, ugyanis miután a pénteki teszten a leggyorsabbként nyitott, a szombati szabadedzéseken második helyen végzett, így okkal reménykedhetett az első öt rajthely valamelyikének megszerzésében.

A himesházai pilóta az időmérő első szakaszában rögtön olyan gyors kört tudott futni, ami bőven elég volt a második szakaszba való továbbjutáshoz.

A Q2-ben szintén nem kellett megerőltetnie magát, a hétvége során az addigi leggyorsabb körét megfutva negyedikként ment tovább a legjobb öt közé.

Az utolsó szakaszban a három gyári Honda és a két gyári Citroën szállt harcba az első rajtkockáért, a csata pedig szorosabban és izgalmasabban alakult, mint amire számítani lehetett volna. Michelisz előtt Monteiro a legjobb körével jelentkezett be a pole pozícióért, a magyar versenyzőnek pedig javulnia kellett önmagához képest, hogy túl tudja szárnyalni. A nagy igyekezetben azonban a kilences kanyarban lekoccolta a falat, amivel sok időt vesztett, csak 1,7 másodperccel portugál csapattársa mögé került.

Mégis összejött neki a harmadik hely, mert nem csak ő, de a világbajnoki címvédő López és hondás csapattársa, Huff is hibázott a gyors körében, így csak Muller tudta megelőzni őt a Citroënnel. Az első rajthely végül a hazai pályán versenyző Monterióé lett.

Az időmérő után megrendezett csapatidő-futamon viszont ezúttal nem volt szerencséje a Hondának, mert a Citroën hármasa úgy is gyorsabb tudott lenni náluk szűk három tizeddel, hogy López később rajtolt el. A plusz pontokat így a német és az orosz hétvége után ezúttal a világbajnok csapat kapta.

Michelisz Norbert harmadik helyével három ponttal gazdagodott az időmérőn. A délután négy órakor kezdődő nyitó futamon a nyolcadik, a míg a fő futamon a harmadik helyről rajtol majd vasárnap.

EQM - Fotó: michelisz.hu