Majdnem belehalt egy vakbélperforációba a PMFC-s

2014. október 29. szerda 08:46

Majdnem belehalt egy vakbélperforációba a PMFC-s

Életveszélyes állapotban feküdt a pécsi kórházban nemrég Eke Uzoma, Pécs labdarúgócsapatának nigériai légiósa - írja a klub honlapja.

Uzoma október 12-én hasi fájdalmakkal került kórházba, perforált a vakbele, rögtön műteni kellett. Ráadásul több másik szerve is veszélybe került, így napokig az életéért küzdött.

- Az orvosok állandóan azt hajtogatták nekem, hogy hihetetlen szerencsés vagyok. Akkor fogalmam sem volt, mi történik velem, csak vittek egyik teremből a másikba. Utólag közölték, százból csak kettő ember él túl egy ilyen károsodást, mert a vakbélperforáció után még tüdőgyulladást is kaptam. Isten velem volt, ezért minden nap hálát adok neki, hogy megmentette az életem - mondta Uzoma.

A pécsi játékos várhatóan már november végén pályára léphet, legalábbis ő ezt szeretné.

- A legutóbbi tesztemen minden rendben volt, csütörtökön még vár rám egy kivizsgálás, és ha az orvos engedi, én már pénteken tornáznék egy kicsit. Lassanként pedig egyre erőteljesebb mozgásokba kezdenék. Teljesen jól érzem magam, de csak akkor erőltetném meg a testem, ha erre a szakemberek is engedélyt adnak - tette hozzá.