Lengyel kaland és kihívás előtt áll a 21 éves bólyi focista, Nagy Dominik

2016. december 27. kedd 08:14

Lengyel kaland és kihívás előtt áll a 21 éves bólyi focista, Nagy Dominik

Fordulópont következik a 21 éves bólyi labdarúgó, a PMFC-t is megjárt Nagy Dominik életében, a tavaszi szezont ugyanis a lengyel Legia csapatában kezdi. A Ferencvárosból Varsóba igazoló fiatal tehetség a Pécsi Újság.hu-nak mesélt a kezdetekről, a ranglétráról, a válogatottságról és arról, hogy miért a nehezebb utat választotta.  

Nagy Dominik Pécsen született, Bólyban nőtt fel édesanyjával és bátyjával. Négyévesen kezdett el focizni, majd Fekete Tivadar segítségével a PVSK-hoz került. Bár nem sokan hittek benne, a PMFC-nél 17. születésnapja után pár nappal már az első osztályban is bemutatkozhatott. Csapata aztán Dominikot Kozármislenybe adta kölcsön, 2013-ban pedig jött a nagy hír: a bólyi futballistát leigazolta a Ferencváros, ahol három és fél évet húzott le.

- Kezdetben voltak nehézségek, de soha nem adtam fel és ennek köszönhetően egyre többet játszottam az első csapatban, ami nagyon jó érzés volt. Boldog vagyok, hiszen a foci az életem része, kitölti a mindennapjaimat.

A játékos idén, a Svédország elleni barátságos mérkőzésen a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott.

- Végigjártam az utánpótlás-válogatottakat, ott voltam az U19-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon, az U20-as új-zélandi világbajnokságon és végül magamra ölthettem a felnőtt címeres mezt is, ami az egyik legnagyobb elismerés az életemben.

Nagy Dominik élete most ismét nagyot változik, hiszen januártól Nikolic Nemanja korábbi klubjában, a Legia Varsóban folytatja pályafutását. A bólyi futballista elmondta, maradhatott volna a Fradiban még pár évig, de jövője szempontjából a nehezebb utat választotta.

- Célom, hogy beverekedjem magam a kezdőbe és a válogatottba egyaránt. Szeretnék hasonlóan sikeres szezonokat, mint Niko. A fiataloknak pedig azt üzenném, hogy bízzanak magukban és ne adják fel az álmaikat!

Erdélyi Bianka - Fotó: Vajda József