Leírhatatlan érzés Magyarországért parkettre lépni - pécsi-mohácsi páros táncolt a világbajnokságon

2016. október 23. vasárnap 16:57

Leírhatatlan érzés Magyarországért parkettre lépni - pécsi-mohácsi páros táncolt a világbajnokságon

A ranglistát vezető baranyai páros is képviselte hazánkat a kisinyovi junior latintánc világbajnokságon. A fiatalok az elmúlt időszakban sokat fejlődtek, és a lendületük a megmérettetésen sem tört meg, végül a középmezőnyben végeztek. Mint fogalmaztak, „leírhatatlan érzés volt Magyarországért parkettre lépni".

Két és fél éve táncol együtt a pécsi Szabó Klaudia és a mohácsi Németh Bálint. Az iDanceStudio KTSE párosa az idei esztendőben az összes junior latin ranglistaversenyt megnyerte, valamint a nemzetközi megmérettetéseken is élen jártak a magyarok között. Ennek köszönhetően a tizennégy éves táncosok kiérdemelték, hogy ők is részt vegyenek a napokban rendezett kisinyovi junior világbajnokságon.

A versenyen japán, kanadai, egyesült államokbeli, izraeli, továbbá Európa és Ázsia kéttucatnyi országának táncosai léptek parkettre.

A hatvanhat fős mezőnyben a Németh-Szabó kettős az első fordulóból egyenes ágon jutott be a második körbe. A baranyaiak végül a 34-36. helyet szerezték meg holtversenyben egy német és egy portugál párral.

Így szerepelt a másik magyar páros

A világbajnokságon egy másik magyar páros, Rischák Balázs és Gálfi Petra is parkettre lépett, ők a 40. helyen végeztek.

- Más érzés volt úgy táncolni, hogy nem csak magunkért álltunk a parkettre, hanem Magyarországért is. Ez leírhatatlan - nyilatkozta Szabó Klaudia. - Két és fél évvel ezelőtt még a legmerészebb álmomban sem mertem volna gondolni, hogy most itt fogok táncolni. Azért ez már valami. Fárasztó három nap volt, de egy életre szóló élmény - vette át a szót Németh Bálint.

A bővebb beszámoló ide kattintva olvasható.


Képünkön: a vidám baranyai páros. 

Forrás: Mohácsi Újság.hu