Ki ne hagyja a sportcsarnokot: a kis és a nagy Dárdai, Lőrincz Paja és Davor Suker is pályára lép!

2012. december 28. péntek 20:00

Ki ne hagyja a sportcsarnokot: a kis és a nagy Dárdai, Lőrincz Paja és Davor Suker is pályára lép!

Az idén elmarad a szokásos Dárdai-teremtorna a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Az év azonban nem zárulhat játék nélkül, így három ismert futballbarát a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. társrendezésével bravúros gyorsasággal megszervezett egy, talán a korábbinál is rangosabb nemzetközi, ráadásul jótékony célú focigálát szombaton - tájékoztatta lapunkat a PSN.

A december 29-én 10-18 óra között zajló öregfiúk-tornán a Videoton mellett egy horvát együttes, Budapest legjobbjai és a Pécs-válogatott is részt vesz, a betétprogramok sorában pedig a helyi utánpótlás legjobbjai is összemérhetik tudásukat.

Sztárok, sztárok, sztárok

A Pécs Gingerben pályára lép Bódog Tamás, ifjabb Dárdai Pál, Márton Gábor, Fehér Csaba.
A Pécsi Osztrákok Fürge Nyusziban láthatjuk Sipos Jánost, Pest Krisztiánt, Kordé Zoltánt, Kresz Leventét, Lutz Andrást.
A Krpan-Babic Akadémia igazi sztárokkal vonul fel, Petar Krpan mellett Marek Babic és Davor Suker is jelezte részvételét.
A Budapest Tom Transban is akadnak ismerős arcok, jön Tököli Attila, Vincze Ottó, Lisztes Krisztián, Éger László, Nikolov Balázs.
A Videoton is beerősített, soraiban tudhatja Dvéri Zsoltot, Kuttor Attilát, Bekő Balázst, Csucsánszky
Zoltánt és Mitring Zsoltot.
A Pécsi Veteránok Duplex Rota a pécsi sztárokra bízza a szórakoztatást, többek között idősebb Dárdai Pálra, Kiss Sándorra, Lőrincz Sándorra, Toma Árpádra.
A Borászválogatott is felvonultat ismert neveket, Bock Józsefet, Gere Attilát, Kecskés Istvánt.

Ha szervezőként nem is, játékosként most is itt búcsúztatja az esztendőt ifj. Dárdai Pál. Az I. nemzetközi jótékonysági futballgálán ugyanis Bódog Tamás, Fehér Csaba és Márton Gábor mellett pályára lép a Hertha kiválósága is.

A horvát együttesben a legtöbb gólt az 1998-as labdarúgó-vb gólkirályától, a világbajnoki bronzérmes - eredetileg eszéki - Davor Sukertől várhatjuk, aki korábban két angol klubban, az Arsenalban és a West Ham Unitedben is focizott.

Az 1. Nemzetközi Jótékonysági Teremlabdarúgó Gála programja:

10.00-10.30: Pécsi Veteránok Duplex Rota - OTP
10.35-11.05: Borászválogatott - OTP
11.10-11.40: Borászválogatott - Pécsi Veteránok Duplex Rota
11.45-12.15: Videoton - Pécsi Osztrákok Fürge Nyuszi
12.20-12.50: Pécs Ginger - Krpan Babic Akadémia
12.55-13.25: Videoton - Budapest Tom Trans
13.30-13.50: Pécs U11 - Komló U11
13.55-14.25: Pécsi Osztrákok Fürge Nyuszi - Pécs Ginger
14.30-15.00: Krpan-Babic Akadémia - Budapest Tom Trans
15.05-15.25: PMFC U8-9 - Kozármisleny U8-9
15.30-16.00: Videoton - Pécs Ginger
16.05-16.35: Pécsi Osztrákok Fürge Nyuszi - Budapest Tom Trans
16.40-17.10: Videoton - Krpan-Babic Akadémia
17.15-17-45: Pécs Ginger - Budapest Tom Trans
17.50-18.20: Pécsi Osztrákok Fürge Nyuszi - Krpan-Babic Akadémia.

A sportcsarnokba kilátogatók az 1985-ben a Real Madrid elleni UEFA-kupa döntőt vívó egykori Videoton játékosaival is találkozhatnak.

A budapesti válogatott mezét húzza magára a korábbi magyar válogatott Vincze Ottó mellett a ma is aktív Tököli Attila, de Lisztes Krisztiánnak is szurkolhatunk a lelátóról.

Az Ausztriában futballozó korábbi pécsi labdarúgókból is összeáll egy csapat, többek között a korábbi pécsi kedvencek, Pest Krisztián, Dienes András és Sipos János is mezt húznak a december 29-én, 10 órakor kezdődő gálán.

Az eseményt több betétprogram is színesíti: villámtornán mérik össze tudásukat a pécsi öregfiúk, a Dárdai Pált és Toma Árpádot is felsorakoztató gárda a borászválogatottal és az OTP-vel mérkőzik meg. A szeniorokat követően a gyerekeké lesz a főszerep, hiszen a PMFC U8-as és U9-as játékosai a Kozármislennyel játszanak, a pécsi U11-esek pedig a Komlóval csapnak össze.

A rendezvény alatti tombolán értékes nyereményeket, igazi futballrelikviákat (Gera Zoltán dedikált mezét, Kassai Viktor Eb-dresszét, a Mainz kiváló magyar csatárának dedikált cipőjét és egy labdát, a PMFC játékosai által aláírt mezt és sportutalványokat) sorsolnak ki, a befolyó összeget pedig a pécsi Gyermekklinikának ajánlották fel a szervezők.

A jótékonysági focigálára a felnőttek 1000, a diákok és nyugdíjasok 500 forintért válthatnak jegyet.

Képünkön Ifj. Dárdai Pál látható. 

Forrás: PSN Zrt.