Kézilabdás osztályt indít Danyi Gábor és az ETO Kozármislenyben – később Pécsen is indulhat képzés

2014. április 16. szerda 14:47

Kézilabdás osztályt indít Danyi Gábor és az ETO Kozármislenyben – később Pécsen is indulhat képzés

Kézilabdás bázis alapjait rakja le Kozármislenyben Danyi Gábor és csapata. A Bajnokok Ligája győztes győri kézilabda együttes pécsi illetőségű edzője a munkatársunknak azt mondta, első körben egy kézis osztály elindítását tervezik a Pécs melletti kisvárosban, ahova a régióból és a határon túlról is várnak gyerekeket. Később akár Pécsett is működhet hasonló osztály.

Fellendülhet a baranyai női kézilabda utánpótlás, a Pécshez ezer szállal kötődő Danyi Gábor ugyanis - kollégáival közösen - nagy terveket szövöget.

- Egy kézilabdás iskola elindításáról állapodtunk meg nemrég, amely a Győri Audi ETO KC kihelyezett bázisa lesz Dél-Magyarországon. A klubnak a földrajzi elhelyezkedés miatt erre a régióra kisebb a rálátása, ezen a helyzeten szeretnénk változtatni - mondta Danyi Gábor.

Nem csak kézilabdázni, tanulni is kell

Danyi Gábor szerint a kézilabdás iskola „fontos lépcsőfok" a győri nagycsapatba kerüléshez, ám ehhez nem csak jó sportteljesítmény szükséges, hanem jól is kell tanulni, a hagyományos képzésre ugyanis „komoly hangsúlyt" fektetnek.

A szakember kérdésünkre elárulta, a Dél-Magyarországi Győri Audi ETO KC Leány Kézisuli esetében egyelőre „akadémiáról nem beszélhetünk", az elképzelések szerint első körben ősszel egy kézilabdás osztály létrehozása a cél, de a későbbiekben „felmenő rendszerben bővíteni szeretnék a létszámot".

- Már elindult a toborzás, a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskolával pedig megszületett a megállapodás a kézilabdás osztály elindításáról, az intézmény vezetése örömmel fogadta az ötletünket. Mivel a programhoz a Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont is csatlakozott, a későbbiekben akár Pécsett is elsajátíthatják a kézilabda alapjait a gyerekek - mondta Danyi.

Itt jelentkezhet, aki az új Görbicz Anita szeretne lenni

A kozármislenyi kézis iskolába már várják az 1998 és 2004 között született lányokat. Pálinger Katalin 238-szoros válogatott kapus, valamint Róth Kálmán és Zdravko Zovko mesteredzők április 18-án tartják az első edzéseket a mislenyi csarnokban. Jelentkezni ezen a linken lehet.



Az edző a részletekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, a Baranyában, Tolnában, Zalában és Somogy megyében élők mellett számítanak a határon túlról érkezőkre is, az iskolába ugyanis reményeik szerint Szerbiából, Horvátországból vagy éppen Boszniából és Montenegróból is érkeznek majd diákok.

A kézis iskola működtetésében természetesen a baranyai szakemberek is részt vesznek, sőt, már a szakmai koncepció elkészítésében is nagy szerepet kaptak a helyiek. Danyi Gábor kérdésünkre elmondta, a suli várhatóan öt-hat edzőnek ad majd munkát, a tervek szerint pedig, ahogy bővül a képzés, úgy emelkedik majd a képzők létszáma is.


Képünkön
Danyi Gábor látható. 

Palotás P. - Fotó: gyorietokc.hu