Kétszázötven táncos lép parkettre a Fordanban

2017. március 10. péntek 11:30

Kétszázötven táncos lép parkettre a Fordanban

A Pécsi Fordan Táncklub tavaszi idényének második rendezvénye lesz a hétvégén a Fordan Tánccentrumban. A szombati versenyen nagyrészt a klub második és harmadik vonala fog versenyezni. 

Az IX. Fordan Tánccentrum Kupán több, mint 250 fashion dance és rock 'n' roll táncos lép parkettára. a pécsieken kívül versenyeznek bólyi, szajki, szederkényi, pécsváradi és mohácsi fiatalok is.

Táncos otthonukat 14 órakor nyitják a rendezők, hiszen 15 órakor kerül megrendezésre a Fashion Dance Minősítő Verseny. Ezen a megmérettetésen a klub nem túl régen beiratkozott táncosai fognak szerepelni. A 13 csapat 95 táncosa fog táncolni, ezúttal nem a dobogós helyezésekért, hanem az arany, ezüst és bronz minősítésekért. A zsűri edzőkből, vagy eredményes első vonalbeli táncosokból fog állni.

A minősítő verseny után következik a fashion dance duó-trió kategória, ahol a gyermek és serdülő táncosok, összesen 7 egység már a dobogós helyezésekért állhat a táncparkettre.

17 órától a Fashion Dance minősítő táncversenyhez hasonló módon bonyolítják le a rendezők a Rock 'n' Roll Minősítő Versenyt. Ide összesen 20 csapat és 6 páros nevezett, 140 versenyző fog táncolni a minősítésekért. A rockysok 2 kategóriában mérik össze tudásukat. Start „C"-ben a nemrég beiratkozottak, a start „B" - ben pedig a haladók fognak versenyezni.

A két táncműfaj minden résztvevője a minősítésének megfelelő éremmel és oklevéllel térhet haza, a kategóriánkénti legjobb csapatok pedig egy-egy serleggel lesznek gazdagabbak.

A színes szombati rendezvényre 250-300 nézőt és táncszerető pécsi látogatót várnak a rendezők, a belépés ezúttal díjtalan lesz.

 

Forrás: Fordan Táncklub