Kemény dió: a Paksot fogadja szombaton a PMFC

2017. február 03. péntek 15:23

Kemény dió: a Paksot fogadja szombaton a PMFC

Eddigi legkeményebbnek ígérkező felkészülési mérkőzését játssza február 4-én a PMFC, amely szombaton 11:00 órától az NB I-es Paksi FC-vel méri össze tudását a Stadion utcai műfüves pályán. 

A tolnai zöld-fehérekkel korábban számtalanszor találkoztunk az élvonalban, illetve különböző kupamérkőzések során. A két klubcsapat jelenleg eltérő célokért küzd, de még így is pikáns egymás elleni edzőmeccsre van kilátás, amit vétek lenne kihagyni.

Csertői Aurél gárdája itthon kezdte el a téli alapozást, majd a törökországi Belekben edzőtáboroztak, ahonnan a napokban érkeztek haza. A pécsieknél két osztállyal magasabb bajnokságban szereplő paksiak a hírek szerint kitűnő formának örvendenek. Ezt jól példázza, hogy eddig öt felkészülési mérkőzést játszottak, ebből négyet Törökországban, ráadásul mindegyiket megnyerték.


A honi élvonalbeli pontvadászat tavaszi folytatását a 8. helyről váró Paksi FC első edzőmeccsén, Szekszárdon győzte le 1-0-ra a másodosztályú BFC Siófokot. Majd Belekben sorra verték meg nemzetközi ellenfeleiket: a bolgár élvonalbeli PFK Montana-t 3-1-re, a nagy múltú lengyel Wisla Krakkót 2-1-re, a szintén bolgár elithez tartozó PFK Botev Plovdiv gárdáját 3-0-ra, míg legutóbb a kazah első ligás FK Altai Semey-t 2-1-re múlták felül.

Ennek tükrében szombaton minden erejüket latba kell vetniük a mecsekaljaiaknak, hogy tartani tudják a tempót a tolnaiakkal, akiknek keretét többek között olyan játékosok alkotják, mint például Molnár Péter kapus, de említhetnék még Koltai Tamást, Bartha Lászlót, Báló Tamást, a korábbi kispesti kedvencet, Vernes Richárdot, vagy a sokáig a PMFC utánpótlásában nevelkedő robosztus támadót, Jelena Richárdot is.

A PMFC - Paksi FC felkészülési mérkőzést február 4-én, szombaton 11:00-től játsszák a Stadion utcai műfüves edzőpályán. A hétvége első napjára már lényegesebb felmelegedést ígérnek a meteorológusok, akár 12 Celsius fokig is felcsúszhat a hőmérséklet.

Az előkészületi találkozó megtekintése ezúttal is díjtalan.


Forrás: PMFC