Kedden eldől, valóban kimondja-e a halálos ítéletet a PMFC-re az MLSZ

2015. május 26. kedd 08:52

Kedden eldől, valóban kimondja-e a halálos ítéletet a PMFC-re az MLSZ

Kedden hozza nyilvánosságra a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy a fellebbezések megtárgyalása után mely csapatok kapják meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. Most már mást valóban nem tehet senki, csak szurkolhat azért, hogy a PMFC köztük legyen. 

Kedden eldől, hogy azt követően, hogy a PMFC a pályán kiharcolta élvonalbeli tagságának meghosszabbítását, vajon sikerül-e ez a zöld asztalnál is. Az MLSZ korábbi bejelentése szerint ma hozzák nyilvánosságra, hogy az első körben az élvonalból száműzött csapatok közül a fellebbezésék elbírálása után mely csapatok szerepelhetnek mégis az első osztályban ősztől. 

A Pécs mellett a Győr, a Pápa, a Nyíregyháza és a Kecskemét labdarúgócsapata is elhasalt első körben, egyikük sem felelt meg a legmagasabb osztályban való szereplés feltételeinek a szövetség licencadó bizottsága szerint. A Győr és a Pápa esetében már eldőlt, hogy biztosan nem maradhatnak az élvonalban, a másik három csapat azonban még reménykedhet. 

A PMFC esetében a licencadó bizottság határozatából az derült ki, nem látták biztosítottnak, hogy a megfelelő anyagi háttér hiányában végig tudná játszani a következő szezont.

A klub vezetői viszont ennek az ellenkezőjéről vannak meggyőződve, éppen ezért fellebbeztek, s biztosra veszik, hogy sikerrel járnak.

„Mivel az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottság határozata részben téves adatokon alapul, részben pedig a valós adatokat tévesen értelmezi, így helytelen következtetéseket, és érdemben helytelen döntést tartalmaz, ezért jogsértő.
Biztosak vagyunk abban, hogy a fellebbezésünk folytán eljáró másodfokú licencadó bizottság klubunk érveit és álláspontját elfogadva, a bizonyítékainkat helyesen értékelve megadja a PMFC-SPORT Kft. számára a 2015/2016 bajnoki évad NB I- es bajnokságában történő induláshoz szükséges engedélyt" - fogalmaztak a klub korábbi közleményében.

Mindenesetre most már valóban senki nem tehet mást, minthogy reménykedhet és szurkolhat azért, hogy meghallgatásra találjanak a klubvezetés érvei.

Ellenkező esetben Pécs lekerülhet az ország futballtérképéről, a csapat a harmadik, jobb esetben a második vonalban folytathatja, ahonnan felfelé csak nagyon rögös út vezethet, ha egyáltalán lesz ilyen.

Képünk illusztráció, egy PMFC - DVSC-TEVA mérkőzésen készült.

M. B. - Fotó: Csortos Szabolcs