Jönnek a fradisták! Ígérik, a pécsiekkel együtt fantasztikus hangulatot varázsolnak

2016. augusztus 26. péntek 16:52

Jönnek a fradisták! Ígérik, a pécsiekkel együtt fantasztikus hangulatot varázsolnak

Nemrég csak feltételes módban írtunk a Ferencváros mérkőzéseit bojkottáló drukkerek esetleges pécsi látogatásáról. Pénteken azonban eldőlt, tényleg több ezer fradista érkezik a PMFC-Fradi II. meccsre.

Értesüléseinket a B-közép tagjait képviselő Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül (SzSzJN) csoport egy közlemény formájában péntek délután megerősítette.

Mint írják, hetek óta tartanak az egyeztetések a pécsi vezetőkkel. Nem bíztak semmit a véletlenre, ezért már fel is vásárolták a vendégbelépők kilencven százalékát, ezeket ők értékesítik majd tovább - természetesen változatlan áron, 500 forintért - a jövő héttől. Ha pedig elfogynak a jegyek, újakat igényelnek a klubvezetéstől.

Ezért bojkottálnak

Évek óta tart a huzavona a Ferencváros szurkolói csoportjai, illetve a klub vezetése között. A B-közép tagjainak túlnyomó része a Groupama Aréna 2014-es átadása óta nem látogatja a zöldek első csapatának mérkőzéseit, elsősorban a vénaszkenneres beléptetés miatt. E mellett a biztonsági személyzettel, illetve Kubatov Gábor elnök személyével is problémáik vannak, nem akarnak politikust látni az egyesület élén.

A fradisták az elmúlt években több demonstrációt is szerveztek már, legutóbb márciusban a szintén NB III-as Csepel elleni meccsen tízezren voltak a lelátón. Úgy számolnak, városunkba is több ezer zöld-fehér drukker érkezik szeptember 11-én.

A vendégek azt is kiemelték, hogy a pécsi szurkolók is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósuljon a demonstrációval felérő meccslátogatás. Úgy fogalmaznak, a hazaiak is „kitesznek majd magukért a lelátón".

Fantasztikus hangulat lesz tehát a fél hatkor kezdődő PMFC-FTC II. találkozón, amelyre egyébként a hazai klubnál már árulják a jegyeket.


Képünkön: a Ferencváros drukkereinek egy korábbi demonstrációja a budapesti Népligetben. 

Palotás P. - Fotó: MTI