Jön a városi derbi: a PVSK-t fogadja szombaton a PMFC

2015. október 03. szombat 10:01

Jön a városi derbi: a PVSK-t fogadja szombaton a PMFC

Egykor egy csapatban focizott Márton Gábor és Turi Zsolt, ma a kispadon egymás ellen meccselnek, ez presztízs a javából. Szombaton a PMFC a PVSK-val csap össze. 

Az egykori játszótársak, akik máig jó barátságot ápolnak, most szombaton kilencven perc erejéig ellenfelek lesznek. 2015. október 3-án, 15:00 órakor ugyanis a PMFC Stadionban rendezik meg a Baranya megyei I. osztály 8. fordulójának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját, a PMFC - PVSK összecsapást.

A két pécsi focicsapat 1979. szeptember 29-i PVSK pályán rendezett NB I-es bajnoki meccsén a mecsekaljaiak egy 88. percben lőtt Lutz-11-es góllal 1-0-ra nyertek. A piros-feketék vendéggyőzelmét egyes feljegyzések szerint tízezren látták, de nem ez volt az utolsó bajnoki találkozó a két együttes között. A 22. fordulóban, 1980. március 29-én hétezer néző előtt ismét összecsapott a két NB I-es pécsi csapat, akkor pedig meglehetősen simán, 5-0-ra nyert otthonában a PMSC.

Azóta elkerülték egymást a felek, most viszont úgy hozta a sors, hogy a PMFC labdarúgócsapata a megyei I-ben fogadja ismét a PVSK-t, egy amolyan modern kori városi rangadón. A két gárda vezetőedzőjétől, Márton Gábortól (PMFC) és Turi Zsolttól (PVSK) arról érdeklődtünk, milyen futballista is volt a másik.

- Együtt kezdtünk el focizni a vasutasoknál, majd ez a PMSC-ben is folytatódott - fogott bele Márton Gábor. - Úgy gondolom, Turi Zsolt ma is az egyik legnagyobb ikonja a klubnak. Remek középpályás volt, aki ráadásul a kapura is veszélyes volt. Nagyon sajnálom, hogy sérülése és hosszú kihagyása miatt a karrierje majdhogynem megszakadt, a képességei alapján nagy magasságokig juthatott volna. Szerettem vele játszani, mert amellett, hogy kombinatív volt, a pályán jól megértettük egymást - méltatta Turi Zsoltot a PMFC vezetőedzője.

Márton Gábor emellett a szombati meccsről is nyilatkozott honlapunknak:

- Nagy valószínűséggel egy szervezett csapattal fogunk találkozni. Párszor láttam a játékukat, szerintem kontrákkal próbálkoznak majd ellenünk. Bízom benne, hogy mielőbb feltörjük a védekezésüket és a játékosok bátran, a lövéseket felvállalva futballoznak majd. Szeretném, ha ismét itthon tartanánk a három pontot. Várhatóan az időjárásra nem lesz panasz, így sokan kijönnek majd a mérkőzésre. Reméljük, a szurkolók a PMFC-siker mellett a pályán látott focit is élvezni fogják majd - fogadkozott Márton Gábor vezetőedző.

A szót ezek után a PVSK jelenlegi trénere, Turi Zsolt vette át, aki szintén méltatta egykori csapattársát:

- Gábor nagyon kreatív, jó futballista volt. Kár, hogy nem került be előbb Garami Józsi bácsi felnőtt keretébe, ki tudja, az akkori Pécs miként szerepelt volna vele... Visszagondolva, így sem panaszkodhatunk, hiszen nem kis sikereket értünk el együtt a PMSC-vel - tekintett vissza Turi Zsolt, aki számára furcsa lesz ellenfélként visszatérni egykori sikerei helyszínére. - Az eddigiekkel ellentétben szombaton egy merőben új játékkal próbálunk előrukkolni. Látom az ellenfél erényeit és gyengeségeit, a kilencven perc során ezeket kihasználva igyekszünk majd győzedelmeskedni. Biztosan furcsa érzés lesz visszatérni a Stadion utcába, ahol sok szép évet töltöttem el. Most azonban a PVSK edzőjeként próbálok borsot törni a házigazdák orra alá - zárta gondolatmenetét a korábbi pécsi kiválóság, aki 164 bajnokin játszott a piros-feketéknél.

Forrás: PMFC