Idei legeredményesebb versenyhétvégéjét zárta Michelisz Norbert a Nürburgringen

2016. május 28. szombat 15:02

Idei legeredményesebb versenyhétvégéjét zárta Michelisz Norbert a Nürburgringen

Egy harmadik és egy második helyet szerzett a himesházai pilóta, Michelisz Norbert a WTCC nürburgringi állomásán.  

Izgalmakban gazdag volt az első futam a Zöld Pokolnak is nevezett Nürburgringen. A mezőny problémamentesen jött el az elején, Catsburg kissé beragadt, így Michelisznek nagyon kellett koncentrálnia, hogy elkerülje az ütközést. A két Ladával harcolt az első métereken, és két helyet vesztve, a 8. helyre csúszott vissza. Coronel mögött Bennani hibáját követően a hetedik helyre lépett előre a Nordschleife kanyarjaiban. 

Az első drámát Björk kiállása jelentette, aki második helyről motorhiba miatt volt kénytelen feladni az első futamot. Michelisz és Huff is lépegetett előre, a verseny felénél Norbi a 6., Huff pedig a 9. helyen állt.

Az utolsó körben aztán Coronel bal első kereke nagy sebességnél felrobbant, a holland kicsúszott, és a szalagkorlátnak ütközött. Norbi szerencsére ki tudta kerülni, így az ötödik helyre fellépve haladhatott tovább.

Az utolsó percek további izgalmakat hoztak: a magabiztosan vezető Monteiro a Nordschleifén nekiütközött nagy sebességnél a szalagkorlátnak, a mögötte haladó Muller már nem tudta kikerülni, így nekiment. López, Chilton és Michelisz szerencsére el tudta kerülni a balestetet. Így a végén ők hárman állhattak fel a dobogóra.

Az első verseny balesetei felborították a főfutam rajtsorrendjét, Coronel, Muller és Monteiro sem tudott elindulni, így Michelisz előreléphetett az első sorba, López mellől, a második pozícióból vághatott neki a futamnak. Remekül kapta el a rajtot, jól fogta a pozíciót és az első kanyart követően az élre állhatott. Azonban nem tartott sokáig ez a felállás, López erőből elment mellette.

A Citroën diktálta tempót Michelisz nem tudta tartani, így a hátralévő időben az elsődleges feladat a mögötte haladó Chilton megtartása volt. Ez sikerült is, második helyen ért célba, s a legjobb hondásként kétszer is dobogóra állhatott a hétvégén. A két futamon és az időmérőn összesen 35 pontot gyűjtött, így az összetett pontversenyben 120 pontjával megközelítette, illetve gyakorlatilag utolérte két csapattársát.

EQM - Fotó: michelisz.hu