Húszpontos sikerrel maradt hibátlan a PEAC

2016. október 16. vasárnap 07:30

Húszpontos sikerrel maradt hibátlan a PEAC

A PEAC-PÉCS gyengébb kezdés után szigorított védekezésén és az elfáradó vendégek ellen magabiztosan behúzta a harmadik sikerét is a bajnokságban, így veretlenül várhatja a szerdai, PINKK elleni összecsapást.

Nem telt el két perc a mérkőzésből és Túróczi valamint Zsovár kosaraival 8-2-re vezettek a vendégek. Puhán és pontatlanul játszottak a pécsiek, akadozott a támadójáték, így az MTK Szabó Bettina hárompontosával 11-4-re elhúzott. Pécsi oldalon csak Kuster talált be percekig az ellenfél gyűrűjébe, a negyed derekán, Zsovár második bedobott triplája után Boris Maljkovic kért időt 9-16-os állásnál. Juhász Dorka is feliratkozott a pontdobók listájára, egy középtávolijával és két büntetőjével 13-16-ra zárkózott a PEAC. Három perccel a negyed vége előtt vezettek, Sanja Mandic 2+1-ével 20-18-ra módosult az állás. Nem sokáig maradt így, Zsovár és Koch is elsüllyesztett egy triplát (20-24), majd újra a pécsieknél volt az előny, de mivel remekül tartották magukat az első negyedben öt triplát jegyző kék-fehérek, így meglehetősen szoros eredménnyel zárult az első negyed (27-26).

A második tíz perc első harmadában Juhász és a ragyogóan beszálló Zele szállította a pécsi pontokat, Czigler László 38-28-as állásnál kért időt, mert lányai három és fél perc alatt mindössze Szabó kosarának örülhettek. Ezután három percig csak egy-egy sikeres dobás volt mindkét oldalon, a negyed utolsó harmadát azonban ismét „megnyomták" Kusterék, így a nagyszünetre 15 pontos pécsi előnnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok (49-34).

Remekül védekezett a PEAC-PÉCS, a játékrész első felében, ennek nyomán a pontok is szinte futószalagon jöttek. Az ihletetten játszó Kuster egymás után két triplát is helyére tett, amivel a negyed derekán 60-36-ra vezetett a pécsi csapat. A húsz pont feletti előny állandósult, ám egy-egy villanása a vendégeknek is akadt, Zsovár a támadóidő lejártát jelző dudaszóra negyedik hármasát is bevágta, amivel 64-46-ra zárkóztak a fővárosiak. A rutinos játékos két büntetőt is értékesített a hátralévő időben, ezzel alakítva ki a harmadik negyed végeredményét (64-48).

Raus hármasa nyitotta a záró tíz perc kosarainak sorát, harsant is a taps a lelátón. Az MTK-nál Jankó talált be, majd Semsei büntetője és Siksniute szép centerkosara törte meg a hosszabb gólcsendet, majd Raus második hárompontosa visszaállította a húsz pontos különbséget (72-52). Mindenkinek játéklehetőséget adott ezen az estén Boris Maljkovic, a lefújás előtt három és fél perccel Mandic helyett Sellei lépett pályára. Licskai is betalált a 6,75-ön túlról, majd közelről is, ezzel beállítva a 77-55-ös végeredményt.

PEAC-PÉCS - MTK Budapest 77-55 (27-26, 22-8, 15-14, 13-7)
Pécs, 500 néző. V.: Fodor, Rácz, Lövész

PEAC-PÉCS: Mandic 7, Raksányi 5/3, Kuster 23/6, Juhász 11, Licskai 5/3. Csere: Siksniuté 6, Zele 9, Fűrész 5, Szücs R. -, Szücs L. -, Raus 6/6, Sellei -. Edzők: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

MTK: Wéber 1, Szabó 9/3, Zsovár 19/12, Koch 9/3, Turóczi 6. Csere: Székely-Horváth 3/3, Ambrus 2, Jankó 2, Semsei 3, Szóráth -, Kuller -. Edzők: Czigler László, Radovan Vukovic

 

Forrás: PEAC-PÉCS