Hertha: Dzsudzsákhoz közelebb voltunk, mint Dibuszhoz

2015. augusztus 28. péntek 10:08

Hertha: Dzsudzsákhoz közelebb voltunk, mint Dibuszhoz

Petry Zsolt, a Hertha kapusedzője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a német együttessel nyáron hírbe hozott két magyar labdarúgóról, Dibusz Dénesről, a PMFC egykori kapusáról és Dzsudzsák Balázsról. Petry szerint a szélső megszerzéséhez lényegesen közelebb voltak, mint a kapuséhoz. 

„Balázs szerződtetéséhez közelebb voltunk, mint Déneséhez - kezdte a magyar kapusedző. - Dárdai Pali mindenképpen szerette volna, ha Balázs hozzánk kerül, méghozzá a kivételes képességei miatt. Az ő posztján ugyanis nincs hozzá hasonló kvalitásokkal bíró játékosunk a keretben. Ráadásul jók a szabadrúgásai és a pontrúgásai, komoly erősítést jelentett volna.

Hogy végül mégsem került hozzánk, az olyan dolgokon múlt, amiben nem nekem tisztem állást foglalni. Dénes igazolása Dárdai Pali fejében megvolt ugyan, de a Hertha keretében lévő kapusok létszáma miatt eleve nehezen volt kivitelezhető. Ehhez jelentősen át kellett volna alakítani a keretet, azonban egy kapus kivételével ezt nem tudtuk megvalósítani."

Forrás: Nemzeti Sport Online - Fotó: Dittrich Éva