Hazai pályán küzdhet meg a PMFC a megyei kupáért

2016. május 31. kedd 17:25

Hazai pályán küzdhet meg a PMFC a megyei kupáért

Két év után ismét a PMFC Stadion ad otthont a Baranya Megyei Kupa hármas döntőjének. A szerdán délután négy órakor kezdődő fináléban a megyei I. osztály bajnoka, a PMFC mellett a megye II-es Lovászhetényi FC és a megye IV-es Kővágószőlősi SE játszik egymás ellen 1-szer 45 perces találkozókat. A végén az lesz a kupagyőztes, aki a körmérkőzések alapján a legjobban szerepel.

Az előzetes esélylatolgatások alapján a Márton Gábor vezette piros-feketék a favoritok, akik könnyedén duplázhatnak az idei szezonban, hiszen a már bebiztosított bajnoki cím mellé „hazai pályán" a kupát is bezsebelhetik. A pécsiek eddigi menetelésük során a Diana SE, a Harkány SE, a Siklósi FC, illetve a Szászvári SE alakulatát ejtették ki, bejutva így a legjobb három közé a sorozatban.

A mecsekaljaiaknál egy osztállyal lejjebb szereplő Lovászhetényi FC három fordulóval a bajnokság vége előtt az ötödik helyen áll a táblázaton. A Kerner József vezette kék-fehér gárda a feljutásról már lecsúszott, a kupában azonban még szép eredményt érhetnek el. A fináléba egyébként a Kölkedi SE, az FC Magyarszék ÖSE, a Mohácsi TE, a Pécsváradi Spartacus SE, míg legutóbb a Sellye VSK búcsúsztatásával kerültek be.

A szerdai hármas döntő utolsó résztvevője a megyei IV. osztály B. csoportjában szereplő Kővágószőlősi SE, amely 2000. szeptember 30-án alakult és a helyi önkormányzat támogatásával 2015-ben sikerült újjászervezniük a felnőtt labdarúgócsapatot, akik az idei kiírást a harmadik helyen zárták. A sárga-feketéknek a Baranya Megyei Kupa döntőjébe a Pogányi SE, a Boda ÖSE, a Nagykozár KSE, az Ócsárd SE, és a Mozsgói SE legyőzésével sikerült bejutniuk.

A szerdán 16:00-kor kezdődő kupadöntőre a szurkolók számára csak az északi ülő (A-tól F-ig), illetve a keleti B-közép szektort nyitja meg a rendező megyei igazgatóság. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, míg az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasolják a szervezők. Büfészolgáltatás lesz. A mérkőzések megtekintése a kilátogató nézők számára ingyenes. Az összecsapásokat hagyományosan az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság élő internetes adásban közvetíti a www.szalaiusz.hu weboldalon.

Képünkön egy korábbi mérkőzés látható.

Forrás: PMFC