Három évre hosszabbított Csirke Ferenc, a PVSK edzője

2017. január 20. péntek 11:12

Három évre hosszabbított Csirke Ferenc, a PVSK edzője

Csirke Ferenc 2020-ig meghosszabbította az eredetileg jövő nyáron lejáró szerződését, így a következő három évben is ő lesz a PVSK-PANNONPOWER vezetőedzője.  

Jó döntést hozott a PVSK vezetősége, amikor 2011. ősszén, a váratlanul távozó Szrecsko Szekulovics helyére a korábban a PVSK-ban kosárlabdázó, de edzői múlttal még nem nagyon rendelkező Csirke Ferencet szerződtette, aki már a hatodik szezonját futja a PVSK-PANNONPOWER férfi kosárlabdacsapatánál.A kiváló játékosból kiváló edző lett. Az elmúlt öt szezonban mindannyiszor a legjobb nyolc közé juttatta a csapatot a bajnokságban, míg két alkalommal a Magyar Kupa döntőjében 4. helyezést ért el, ezzel kivívta mind a szakma, mind pedig a közönség elismerését.

Az Egyesület alapításának 100. évfordulójára készülve a tulajdonosok (PVSK, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata), valamint a menedzsment Csirke Ferenccel 2020. június 30-ig szerződést hosszabbított. Ez összhangban van az utánpótlás akadémiai akkreditációval és a Multifunkcionális munkacsarnok megépítésével. A vezetőség célként jelölte meg, hogy a csapat 2019-re a legjobb négy közé kerüljön az NB I-ben.

- Mint a csapatot működtető Kft. vezetője, úgy gondolom, hogy továbbra is jó kézben marad a karmesteri pálca - mondta el Bán Gábor. - A korábban megkezdett sikeres utunkat járva szeretnénk évről évre jobb teljesítménnyel szórakoztatni, kiszolgálni a közönségünket, támogatóinkat. Ennek az egyik záloga lehet Csirke Ferenc személye. Hajrá PVSK! Hajrá Pécs!

A csapat egyik tulajdonosa, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviseletében Páva Zsolt, a város polgármestere is üdvözölte a vezetőedző szerződéshosszabbításának hírét.

- Csirke Ferenc már játékosként is egy igazi példakép volt Pécsett, és a magam részéről, mint egyszerű szurkoló már annak is nagyon örültem, amikor 2011-ben ő lett az együttes első számú szakmai felelőse. Azóta bebizonyította, hogy nem csak igazi pécsi szíve van, de egy egészen kiváló edző is emellett. Nem is kérdés, hogy nagyon örülök annak, hogy a következő három évben is Csirke Ferencnek fogják hívni a PVSK-PANNONPOWER együttesének vezetőedzőjét - osztotta meg gondolatait Páva Zsolt.

A felnőtt csapat szakvezetője is mosolygós volt új szerződése aláírása után, mint kiderült, semmi oka nem volt rá, hogy ne írjon alá 2020-ig.

- Nem nagyon volt min gondolkoznom - árulta el Csirke Ferenc. - Imádom a várost, imádok itt élni, és imádom a PVSK-t is. Számomra ez az egyesület ugyanolyan nagy klub, mint a Szolnok vagy az Albacomp. Két év múlva ráadásul 100 évesek leszünk, és addigra össze akarunk hozni egy olyan csapatot, ami a legjobb négybe jut. Nem lesz egyszerű, de nagyon szép kihívás. Én még fiatal edző vagyok, nem kell ugrálnom, bőven ráérek még arra, hogy az esetleg több pénzért menjek máshova. Húsz év múlva is szeretnék még edző lenni, és addig, amíg szükség van a munkámra a PVSK-nál, addig itt is fogok dolgozni. A tavaly év végi csapat-banketten én megkönnyeztem Kövecses József aranygyűrűjét. Hiszen ő már 39 éve van a PVSK kötelékében, én pedig nap mint nap ilyen emberekkel dolgozhatok együtt. De említhetném akár Bán Gábort, Máté Jánost, vagy Teszler Sándort is, és nem utolsó sorban Czerpán Istvánt, aki igencsak hatékonyan működteti az egyesületet. Jó az a tudat, hogy amikor egy hétfői értekezletre összegyűlünk, akkor ugyan névlegesen ott vannak főnökök és beosztottak, mégis közösen tudunk dolgozni és döntéseket hozni. Tizenhárom éves korom óta összesen már húsz évet töltöttem el Pécsett, abból tizenhatot a PVSK-nál játékosként és edzőként. Ha esetleg húsz év múlva is még itt lehetnék, az lenne a legjobb. Érdekes amúgy, hogy mi minden befolyásolhatja az életünket, hiszen 2010 decemberében még azt sem gondoltam volna, hogy edző leszek, rá egy évre pedig, amikor Szrecsko Szekulovics mellé hívott a PVSK, egy másik állásajánlatot is kaptam ugyanakkor a civil szférában. Végül a kosárlabda mellett maradtam. Nagyon megtisztelő, hogy már most szerződést hosszabbított velem a klub, éppen ezért nem szabad egy pillanatra sem elkényelmesednem, hiszen az nekem nagyon sokat jelent, hogy a szurkolók is elfogadnak, szeretnek engem, ezzel pedig nem akarok visszaélni. Meg azért sem, mert utálok veszíteni!

Forrás: PVSK-PANNONPOWER