Három évet is kaphat a bükkösdi focista, mert meccs után kiütötte a játékvezetőt

2015. január 12. hétfő 09:06

Három évet is kaphat a bükkösdi focista, mert meccs után kiütötte a játékvezetőt

A Pécsi Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy bükkösdi labdarúgóval szemben, aki a mérkőzés végén megütötte a mérkőzés játékvezetőjét - áll Dr. Varga-Koritár György főügyész hétfői közleményében.

A BMLSZ jegyzőkönyvéből

A tavaly június 8-án lejátszott Gyód SK - Bükkösdi KSE mérkőzés jegyzőkönyve szerint a mérkőzés lefújását követően a Bükkösd KSE játékosa B. Tamás megütötte J. Attila játékvezetőt, aki az ütés következtében sérülést szenvedett. A Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya megyei Fegyelmi Bizottsága első fokon B. Tamást 2020. június 11-ig eltiltotta, míg a sportszervezetet 10 ezer forintra büntette meg.
A részletek: tavaly júniusban Gyódon, egy megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés lefújása után - melyet a hazaiak 5-1-re nyertek - a bükkösdi vendégcsapat egyik játékosa a pályán odament a játékvezetőhöz és mivel nem értett egyet ténykedésével, ököllel arcon ütötte.

Az ütéstől a játékvezető a földre került, mentővel kórházba szállították, ahol megállapították, hogy felső ajka, szájürege felszakadt - a sérülések 8 napon belül gyógyulnak.

A vádlott cselekménye áll a főügyészi kommünikében a garázdaság bűntettének és a könnyű testi sértés vétségének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.

(A kép illusztráció.)