Győzelemmel búcsúzott a PMFC, majd eltemették a pécsi focit - Videó

2015. május 29. péntek 21:29

Frissítve: 2015. május 29. péntek 21:47

Győzelemmel búcsúzott a PMFC, majd eltemették a pécsi focit - Videó

FRISSÍTVE VIDEÓKKAL ÉS Matyi Dezső nyilatkozatával. Heffler és Pauljevic góljaival 2-1-re nyerte meg az utolsó NB I-es mérkőzését a PMFC-MATIAS péntek este a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójának nyitómérkőzésén. A pécsiek ellenfele a Nyíregyháza volt. A mérkőzés lefújása után eltemették a pécsi foci. ALÁBB VIDEÓINKON IS MEGNÉZHETI AZ UTOLSÓ NB I-ES PÉCSI GÓLT, MAJD A MEGLEHETŐSEN ÍZLÉSTELENRE SIKEREDETT "GYÁSZSZERTARTÁS" NÉHÁNY RÉSZLETÉT. 

Két olyan csapat lépett pályára péntek este a pécsi Stadion utcában, amelyik nem kapott engedélyt az indulásra a 2015-2016-os évadban, az elit mezőnyében. Mind a Pécs, mind a nyíregyházi Spartacus búcsúzni kényszerül a legfelső osztálytól.

Elküldték a licenc-bizottság indoklását a kluboknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség elküldte a fellebbviteli licencadó bizottság részletes indoklását tartalmazó határozatokat annak az öt élvonalbeli klubnak, amely nem kapta meg az indulási jogot a következő NB I-es szezonra, nyilvánosságra azonban csak akkor hozza azok tartalmát, ha az érintettek ebbe beleegyeznek.
Az MLSZ péntek este honlapján jelezte az elutasító határozatok indoklásának kiküldését a Győri ETO FC-nek, a Kecskeméti TE-nek, a Nyíregyháza Spartacusnak, a PMFC-Matiasnak és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC-nek. Egyben azt is közölte, hogy "tekintettel az MLSZ és a licencet kérelmezők között korábban aláírt titoktartási nyilatkozatra, jelenleg az MLSZ-nek nem áll jogában a licenceljárás során született határozatok indoklását nyilvánosságra hozni."
A komoly érdeklődésre való tekintettel a szövetség kérte a klubok hozzájárulását ahhoz, hogy a határozatok teljes tartalmát, indoklással együtt az mlsz.hu-n közzétehesse. Erre hétfő délig adott időt a kluboknak.
A keserű búcsúra kitett magáért a pécsi szurkolótábor (a nyíregyi drukkerek a csütörtöki edzésen demonstráltak), a kezdők tagjai pedig a mérkőzés előtt körülállták a kezdőkört, mintegy elköszönve az NB I-től megölelték egymást.

Bár sokan tartottak tőle, a két vezetőedző egyáltalán nem forgatta fel csapatát - a kezdőrúgás előtti performansz láttán azért egyesekben felvetődött, hogy el sem kezdődik a „búcsúbajnoki".

A mérkőzés elég lapos első félideje nulla-nullás döntetlennel ért véget. Az első helyzetig a 39. percig kellett várniuk a nézőknek: ekkor Márkvárt ballal lőtt 15 méterről, kissé jobbról a nyíregyháziak kapuja felé, a labda végül a kapufáról pattant vissza.

A második félidő már az első percben, a csereként a vendégcsapatba beállt Karacs Péter meglepetésgóljával indult. A félidő kezdete előtt egy koporsót helyeztek a pálya szélére.

Az 58. percben Szatmári tüzelt egy szép akció végén. Tizennégy méteres lapos gurítását könnyen fogta a nyíregyháziak kapusa, Ovszijenko. A 80. percben Helesfay mentette meg a pécsieket egy újabb góltól, Pekár értékesítette a vendégek szabadrúgását.

A 83. percben Heffler bombagóljával egyenlített a PMFC. A győzelmet a 90. percben Pauljevic szerezte meg a hazaiaknak. A gól előtt kétezer pécsi állva szurkolt a PMFC-nek.

A PMFC UTOLSÓ NB I-ES GÓLJA (PÉCS-NYÍREGYHÁZA)




A lefújást követően Matyi Dezső nyilatkozott a mérkőzést közvetítő televíziónak: bírálta az MLSZ vezetését a klub kizárása miatt, s azt mondta, "hétfőn mindenki kiterítheti a lapjait". Hozzátette, "nem tudja, hogyha a szövetség vezetői valóban a futball érdekeit szem előtt tartva dolgozna, hogyan tudnak elszámolni lelkiismeretükkel".

Ezután pedig a kezdőkörben eltemették a pécsi focit. Egy munkagép jelent meg a játéktéren, a markoló kiásott egy sírt, majd - miközben gyászinduló szólt a hangszórókból - a gödörbe leeresztettek egy koporsót.

ÍGY ÁSATTÁK FEL A PÁLYA KÖZEPÉT, HOGY KOPORSÓT TEGYENEK A GÖDÖRBE...



ÍGY TETTÉK A KOPORSÓT A PÉCSI KEZDŐKÖRBE...


A mérkőzés jegyzőkönyve:

PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (0-0)

Pécs, 3500 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Heffler N. (84.), Pauljevic (93.), illetve Karacs (46.)

PMFC-Matias:

Helesfay - Pauljevic, Horváth A., Ojdanic, Tadejevic - Kővári (Rácz, a szünetben), James, Weitzer (Heffler N., a szünetben), Márkvárt, Szatmári - Frank (Pávkovics, 89.) 

Nyíregyháza Spartacus:

Ovsienko - Fodor, Rubus, Kovacevic, Törtei - Zofcák (Abdouraman, 86.), Kostic, Pekár, Koller, Halenár (Karacs, a szünetben) - Darcimelija (Rezes, a szünetben) 

Forrás: EQM/PMFC.hu - Fotó: Sóki Tamás