Futja majd sajtbureszre is: nyolc éven keresztül támogatja a város Kenderesi Tamást

2016. december 18. vasárnap 17:11

Futja majd sajtbureszre is: nyolc éven keresztül támogatja a város Kenderesi Tamást

Ideális esetben pécsi aranyat is ünnepelhetünk a budapesti olimpián... Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. Sportiskola olimpia bronzérmes úszója, dr. Páva Zsolt polgármester és Vári Attila vezérigazgató 2024-ig szóló, háromoldalú megállapodást ír alá december 19-én, a Városházán Csizi Péter országgyűlési képviselő jelenlétében.

A pécsi önkormányzat mindig is kiemelten kezelte a sportot és önálló Sportkoncepciójában is hangsúlyos figyelmet szentel a tehetséggondozásnak, az utánpótlás-nevelésnek, illetve a kiemelkedő képességű és eredményű sportolók versenyeztetésének, sportértékei hosszú távú megőrzésének.

Tehetségekkel és eredményekkel pedig bővelkedik a város egyik legfiatalabb, ám máris legjelentősebb sportszervezete, a PSN Zrt. Sportiskola, elég, ha csak a négyszeres olimpikon sportlövő Csonka Zsófiára, a Világkupákon sorozatban jeleskedő rövidpályás gyorskorisokra, Knoch Viktorra és Burján Csabára, a triatlonos Bicsák Bencére, a Világkupa-győztes Bali Dánielre - és természetesen idei két riói érmesére, a paraúszó Konkoly Zsófiára és az úszó Kenderesi Tamásra gondolunk.

A város mindannyiuk számára igyekszik a lehetőségeihez mért legjobb feltételeket megteremteni, sportkarrierjük és jövőjük építéséhez minden támogatást megadni, amelyet egyéni sportszerződésekben garantál.

E sorba illeszkedik az a nyolc esztendőre szóló megállapodás, amely a város és Kenderesi Tamás között most köttetett, és amely alapján a sportoló eredményeihez igazodó és méltó juttatáscsomaggal igyekszik hozzájárulni a kiváló sportoló fejlődéséhez, eredményeinek további javulásához.

 

Forrás: Pécsi Önkormányzat