Folytatódik az olimpiai ötpróbasorozat Pécsett

2012. március 30. péntek 09:51

Az uszodában egy próbát már teljesíthettek a napokban az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 rendezvénysorozat keretében mozogni vágyók Pécsett, szabad téren azonban most hétvégén indul útjára az idei sorozat.

Az eseménysorozat Baranyában szervesen illeszkedik a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. éves szabadidősport-versenynaptárába is. A különböző szabadidősport-eseményeken a próbákat teljesítők pontokat kapnak, amelyek összegyűjtésével a legjobbak megszerezhetik a jogot, hogy személyesen is ott lehessenek a brit fővárosban az olimpiai játékokon.

A hazánkban csaknem harmincéves múltra visszatekintő sorozat elsősorban az alapsportágak, a gyaloglás, futás, úszás, kerékpározás és a triatlon különböző távjainak leküzdésére buzdít. A szervezők az egyéni indulók mellett nagy hangsúlyt fektetnek az iskolák bekapcsolására is, a köztük folyó különversenyben élenjárók értékes sportszercsomagokkal gazdagodhatnak.

A résztvevők továbbra is elektronikusan leolvasható kártyájukon gyűjthetik pontjaikat, amelyek aktuális állását is nyomon követheti bárki (a különböző próbák időpontjairól, távjairól, nehézségéről szóló információk mellett) a www.otproba.hu oldalon.

Baranyában legközelebb március 31-én a Hauni kerékpáros teljesítménytúrán lehet csatlakozni a programhoz. Egy pontért 20 kilométert kell letekerniük a próbázóknak a Pécs - Pellérd - Görcsöny - Pellérd - Pécs útvonalon. A bátrabbak a táv dupláját, 40 kilométert is teljesíthetnek (Ócsárdig továbbkerekezve), míg a legfelkészültebbeknek 80 kilométert kell kerekezniük (két kör az előző útvonalon), a célban ezért 4 ötpróba-pontot könyvelhetnek el kártyájukon. A szintidő itt 4 óra.

Nevezni a Hauni Gépgyártó Kft. Móra Ferenc utcai gyára előtti parkolóban lehet 31-én, szombaton 9 órától (rajt: 10.00). A nevezési díj 500 forint, iskoláknak 10 fő fölött ingyenes. Az első 150 nevező - külön ajándékként - feliratos pólót kap, míg a próbát teljesítőket a célban ebédre látják vendégül.