Feleki: "nem tartozunk a focistáknak" - Miért nem megy a pmfc.hu?

2013. december 30. hétfő 16:57

Feleki:

Matyi Dezső tulajdonos múlt pénteki döntése, miszerint kiszáll a PMFC labdarúgócsapatának finanszírozásából, mindenkit meglepett, ám az azóta felmerülő, az együttes sorsával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre továbbra sincs válasz. A Pécsi Újság.hu hétfőn délután elérte Feleki Attilát, a klub ügyvezetőjét, aki szerint a játékosok január hatodikán ugyanúgy megkezdik az alapozást a tavaszi szezonra, mintha mi sem történt volna.

Nagy munka vár a PMFC ügyvezetőjére és munkatársaira a következő hetekben. Matyi Dezső pénteki bejelentését követően ugyanis nehéz anyagi körülmények közé kerülhet a klub.


Feleki szerint ennek ellenére január hatodikán folytatódik a munka a klubnál - igaz, "ehhez az is szükséges, hogy a játékosok is átérezzék a helyzet komolyságát".

- Mind a játékosok, mind a klub alkalmazottai, mind a futballakadémia fiataljai munkába állnak január 6-án, az alapozás megkezdésekor. A játékosokat élő szerződés köti a PMFC-hez, egy hét múlva tehát mindenképpen megkezdődik a munka. A labdarúgók tudnak a fejleményekről, és azt is, hogy a bérek kifizetése azon múlik, hogy mennyiben teljesítik a szerződésükben foglalt kötelezettségeiket - fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette, hogy "természetesen a futballakadémia fiataljai is visszatérnek a klubhoz, ahol folytatják munkájukat".

Feleki kérdésünkre elmondta, hogy a játékosokkal kötött szerződések kapcsán létezik olyan opció, hogy amennyiben a klub három hónapon túli tartozással rendelkezik feléjük, akkor a focisták szabadon igazolhatóvá válnak.

- Bizonyos tartozás után a játékosok valóban a szövetséghez fordulhatnak, a szervezet dönthet játékengedélyükről. Mi azonban nem tartozunk focistáinknak, az összes prémiumukat kifizettük, mindössze egy havi egyéb juttatással vagyunk elmaradva - közölte.

Ami pedig a gazdasági helyzetet illeti, egyelőre nem fogtak új szponzorok keresgélésébe, mondván, ez a jelenlegi klubtulajdonos, Matyi Dezső feladata (lenne).

Kérdésünkre, hogy van-e, s ha igen, mekkora tartozása a klubot működtető gazdasági társaságnak, Feleki nem kívánt nyilatkozni.

- Ebben a kérdésben egyelőre nem akarunk állást foglalni, a későbbiekben azonban természetesen megfelelünk majd tájékoztatási kötelezettségünknek - mondta a szakember.

Mindenesetre tény, hogy vasárnap este óta nem elérhető a klub honlapja, Feleki szerint azonban csak egy szerverhiba miatt. Az ügyvezető legközelebb az év elején ül tárgyalóasztalhoz a városvezetéssel, hogy megpróbáljanak megoldást találni a klub jövőjére vonatkozóan.

Képünk a Debrecen elleni őszi hazai mérkőzésen készült. Remélhetőleg a játékosok ugyanolyan elszántsággal küzdenek majd a tavaszi szezonban is, mint a most zárult idényben. 

H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva