Dr. Hargitai elnökként elsősorban a kapcsolatai révén szeretné segíteni a PMFC-t

2014. augusztus 26. kedd 18:14

Dr. Hargitai elnökként elsősorban a kapcsolatai révén szeretné segíteni a PMFC-t

A jelenleginél több meghatározó ember ügyévé szeretné tenni a pécsi focit a PMFC egyesület kedden megválasztott új elnöke, dr. Hargitai János. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hírportálunknak úgy nyilatkozott, elsősorban kapcsolatai révén szeretné segíteni a klubot. Mint munkatársunknak mondta, jelenleg sem a város, sem pedig a kormány „nem kezeli megfelelő helyén a PMFC-t".

Amint arról elsőként beszámoltunk, az NB I-es csapatot működtető kft.-ben kisebbségi tulajdonrésszel bíró Pécsi Mecsek Futball Club (PMFC) egyesület elnökének választották dr. Hargitai Jánost. A politikus Matyi Dezsőt váltja a székben, ám a könyves nagyvállalkozó a kft.-ben továbbra is többségi tulajdonos marad.

A Fidesz-KDNP színeiben parlamentbe kerülő honatya nem sokkal az egyesületi közgyűlés után megkeresésünkre azt mondta, céljai elérése érdekében elsősorban kapcsolatai révén szeretné segíteni a klubot.

- Azt látom, hogy sem a város, sem a labdarúgás irányítói és az amúgy sportszerető kormány sem a megfelelő helyén kezeli a PMFC-t. Küldetésemnek tartom, hogy ezen változtassak, szeretném elérni, hogy sok mértéktartó, meghatározó ember ügye legyen a pécsi foci - fogalmazott.

Csak Orbán megválasztásakor nem volt kint a stadionban

Dr. Hargitai János nélkül az utóbbi években gyakorlatilag nem rendeztek NB I-es meccset Pécsett.
- Fiatal koromban sokat jártam futballmérkőzésekre, aztán egy időre kiszerettem belőle - idézte fel. Pár éve azonban újra kimentem az újmecsekaljai stadionba, és ahogy várható volt, újra rendszeres vendég lettem a lelátón. Azóta összesen egy hazai találkozót hagytam ki - amikor miniszterelnöknek választottuk Orbán Viktort - tette hozzá.

A konkrét lépésekre vonatkozó kérdésünkre úgy felelt, elsőként a tanulás időszaka következik, a részletekről csak ezt követően lehet beszélni.

- Egy hónap múlva újabb közgyűlést hívunk össze, melyen áttárgyaljuk, illetve lezárjuk a múltat, és természetesen megbeszéljük a további teendőket. Eddig a pénzügyekbe sem láttam bele, így nem tudom, hogyan állunk ebből a szempontból, az anyagiak pontos ismerete nélkül pedig felesleges bármilyen komolyabb tervet szőni - fogalmazott.

Dr. Hargitai János érdeklődésünkre elárulta, nem egyeztetett az elnöki szerepvállalásáról a kormányzattal.

- Ismerve azonban a kabinet sporthoz való viszonyát, úgy gondolom, semmiképpen sem ellenzik ezt - zárta nyilatkozatát.

Képünkön dr. Hargitai János látható. 

Palotás P.