Dárdai speciális kamerával figyeli játékosait

2015. március 04. szerda 12:24

Dárdai speciális kamerával figyeli játékosait

Speciális kamerával rögzíti a játékosok minden megmozdulását az edzéseken Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha edzője. A magyar válogatott szövetségi kapitánya a Bild kérdésére megindokolta a speciális eszköz használatának miértjét.

„Igen, valóban rögzítjük az edzéseket. Erre azért van szükség, hogy hatékonyabb kontratámadásokat vezessünk, és jobb százalékban használjuk ki a helyzeteinket. Ha a felvételen észreveszünk valami különlegeset, akkor azt kivágjuk, majd megmutatjuk a játékosoknak" - mondta Dárdai, akinek a munkáját a videofelvételek elemzésében Admir Hamzagics segíti.

Az edzések során a szerb szakember időről időre arrébb helyezi a kamerát, hogy több szemszögből is képet kapjanak a játékosok mozgásáról, helyezkedéséről. A szerkezet hatméteres magasságból készít felvételeket, de adott esetben 12 méterre is beállítható. Az eszközt 1996 óta, többnyire a sportban dolgozó szakemberek használják.

Dárdai február elején vette át a Hertha irányítását, azóta négy meccsen kétszer nyert, kétszer kikapott a csapat, amely 23 forduló után 24 ponttal a 14. helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

Forrás: Nemzeti Sport Online - Fotó: Illyés Tibor/ MTI