Dárdai Pál úgy érezte, most erőt kell mutatnia

2015. augusztus 03. hétfő 09:27

Dárdai Pál úgy érezte, most erőt kell mutatnia

Dárdai Pált, a Hertha BSC vezetőedzőjét kissé felzaklatta a szombati felkészülési mérkőzésen tapasztalt gólképtelenség, és ezt érzékeltette labdarúgóival is - írja hétfői cikkében a Bild. 

A német bulvárlap tudomása szerint a berlini játékosokra kétnapos pihenő várt volna a szombati felkészülési mérkőzés után, de Dárdai Pál úgy látta helyesnek, ha vasárnap inkább negyvenperces erdei futásra vezényli őket - és azokat, akik elkéstek a megbeszélt találkozóról (Van den Bergh, Baumjohann, Wagner, Niemeyer, Gersbeck, Langkamp), azonnal visszaparancsolja az öltözőbe. 

A Genoa elleni szombati felkészülési mérkőzés elveszítése (0-2) után Dárdai keserűen beszélt a kihagyott helyzetekről, Salomon Kalou balszerencséjéről - a BZ Online máris arról faggatta a sportigazgatót, Michael Preetzet, nem szorul-e sürgős megerősítésre a csatársor.

„Olyan csatáraink vannak, akik korábban már bizonyították, értik a szakmájukat - válaszolt Michael Preetz. - A legutóbbi idényhez képest érzékelhetően jobbak vagyunk támadásban, több helyzetet dolgozunk ki. A Genoa ellen nem összpontosítottunk eléggé, és nem volt szerencsénk sem. Az augusztus még rendelkezésünkre áll, hogy felmérjük, hol tartunk e téren, és ha szükséges, lépjünk, természetesen pénzügyi lehetőségeink határain belül."

A Herthának a szombati volt az utolsó felkészülési mérkőzése, augusztus 10-én a második ligás Arminia Bielefeld ellen már Német Kupa-mérkőzés következik, míg augusztus 15-én bajnoki rajt az Augsburg otthonában.

Képünkön Dárdai Pál a szombati mérkőzésen.

Forrás: Nemzeti Sport Online - Fotó: Hertha BSC