Dárdai és Storck is bekerült a legjobb húszba a német Kicker Év Edzője-szavazásán

2016. augusztus 15. hétfő 14:22

Dárdai és Storck is bekerült a legjobb húszba a német Kicker Év Edzője-szavazásán

A német lap, a Kicker Év Edzője-szavazásán a Hertha kispadján ülő - Jürgen Kloppal (Liverpool) holtversenyben - Dárdai Pál, illetve a magyar válogatottat irányító Bernd Storck is bekerült a legjobb húszba.

A Kicker hagyományos, összesen 163 újságíró voksai alapján eredményt hirdető szavazásán, a legjobb férfi és női játékosok mellett a legjobb edzőket is megnevezhették a résztvevők.

A voksolást követően a legjobb női futballisták között is találhatunk két magyart, a már hosszú ideje német válogatott Marozsán Dzsenifert (Frankfurt), valamint Jakabfi Zsanettet, az első hölgyet, aki magyarként BL-győztes lett (2013-ban, majd 2014-ben), idén pedig döntőt játszhatott klubjával a legrangosabb sorozatban.

A férfiaknál (163 szavazattal) a Bayern német válogatott védője, Jerome Boateng végzett az élen, megelőzve két klubtársát, Thomas Müllert és Robert Lewandowskit.

Az edzőknél viszont két olyan szakember is bekerült a legjobbak közé, akikre ugyancsak büszkék lehetünk. Dárdai Pál Jürgen Kloppal holtversenyben a 10. legtöbb szavazatot kapta, alig lemaradva például Joachim Löwtől, míg Bernd Storck is TOP 20-as edző lett a németeknél, és ő sem akárkivel, hanem többek között a Bundesligába frissen feljutott RB Leipzig szakmai vezetőjével, a nemzetközi hírű Ralf Ragnickkal végzett fej-fej mellett.

Képünkön: Bernd Storck és Dárdai Pál.

 

EQM - Fotó: MTI