Csonka Zsófia egy körrel maradt el a kvóta-esélyt kínáló döntőtől

2015. május 29. péntek 11:40

Az olimpiai hatodik Csonka Zsófia - elsősorban nagyszerű második napi teljesítményének köszönhetően - a tizedik helyen végzett, és mindössze egy körrel maradt le a döntőről női sportpisztolyban az olimpiai kvalifikációs müncheni sportlövő világkupa-versenyen.

A viadal honlapja szerint a pécsi sportoló az első napi pontlövészet után 287 körrel még messze állt az élmezőnytől a 105 lövőt felvonultató mezőnyben, pénteken azonban a rapid rész kiválóan sikerült a számára, a harminc sorozatot 295 körrel zárta. Ezzel 582 körös összteljesítményt produkált, a fináléhoz viszont 583-ra volt szükség ezúttal.

A londoni olimpia után hosszú ideig sérüléssel küzdő, majd a legutóbbi vk-viadalt szintén sérülés miatt kihagyó Csonkának egészen az utolsó lövéséig volt esélye a döntőre, az azonban kilencesre sikerült. A legjobb nyolc közé öt olyan versenyző került be, akinek még nincs riói indulási helye, s mivel két kvótát osztanak ki, Csonka ezúttal lemaradt erről.

Nemes Adrienne a 24. (578 kör), a vb-harmadik és olimpiai induló Tobai-Sike Renáta pedig a 66. (565 kör) helyen végzett.

Férfi szabadpisztolyban Tátrai Miklós volt az egyetlen magyar induló, aki a csütörtöki selejtezőn sikeresen jutott túl, pénteken pedig 551 körrel a 37. lett. Itt 560 körre volt szükség a döntős szerepléshez.

Münchenben - a többi vk-versenyhez hasonlóan - a 25 és 50 méteres számokban két-két, míg a légfegyveres versenyekben három-három riói helyet osztanak ki.

(mti)