Bizakodó a PEAC kosárcsapata a szezonrajt előtt

2016. szeptember 29. csütörtök 17:50

Bizakodó a PEAC kosárcsapata a szezonrajt előtt

Szombaton indul a szezon a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata számára, ennek kapcsán tartottak tegnap sajtótájékoztatót, amelyen elhangzott, konkrét célt ugyan nem fogalmaztak meg, de szeretnének előrébb lépni a tavalyi ötödik helyhez képest.

Mosolygós csapatkapitány és vezetőedző, bizakodó ügyvezető. A tegnap délelőtti sajtótájékoztató előtt már érezni lehetett, hogy jó úton jár manapság a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, nem mellesleg mindenki, játékosok, szakmai stáb, vezetők és a szurkolók is abban bíznak, hogy eredményes szezon elé néz Borisz Maljkovics együttese.

Amely jelentős változásokon ment a nyári szünetben. Kond Árpád ügyvezető igazgató elmondta, nyolcan távoztak a csapattól, s mellettük elbúcsúztak a szakmai stábtól is, vagyis szinte teljesen új együttest épít most Borisz Maljkovics és Imreh Ajtony. Az érkezők listáján ott van az amerikai Jessica Kuster, a litván Egle Siksniute, a szerb Szanja Mandics, valamint Licskai Zsófia és Juhász Dorka is - velük kiegészülve kell minél jobban szerepelnie az előző idényből ittmaradóknak a három fronton, vagyis a bajnokságban, a Magyar Kupában és a nemzetközi porondon, az Európa-kupában.

- Ez egy kiegyenlített bajnokság lesz, amely során senkit sem szabad lebecsülni. Az első nyolc csapat ellen kivétel nélkül derbiket fogunk játszani - fogalmazott Kond Árpád.

Vagyis nem lesz könnyű dolguk Maljkovicséknak, ugyanakkor a csapatnál uralkodó kiváló légkör és a felkészülési időszak alatt elért eredmények miatt joggal bizakodik mindenki. A PEAC-Pécs kilenc edzőmeccset játszott, ebből hetet megnyert (mindkétszer a ZTE-től szenvedett vereséget), első helyen végzett a Sió- és a Göcsej-kupán is.

- Nagyon jó szellemű munka kezdődött a csapatnál már viszonylag korán, augusztus elsején, amikor négyen-öten belevágtunk az edzésekbe - mesélte a csapatkapitány, Raksányi Krisztina. - Ennek köszönhetően fokozatosan mentünk bele a melóba, s most mind fizikálisan, mind taktikailag jó passzban vagyunk, nem mellesleg a hangulat is remek. Az új játékosokra csak jókat tudok mondani, árad belőlük a pozitív energia, lelkesek, nincs egyénieskedés, mindenki beleillik a szisztémába.

S a látottak alapján a szakmai stáb is nagyon passzol a kerethez - tényleg tapintható az összhang. Ebből csak jó sülhet ki a szezon során, persze Maljkovics óvatos.

- A lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, amire reálisan esélyünk lehet. A szezon elején rögtön szerda-szombat ritmusban fogunk játszani, ami nem lesz könnyű, edzésekre alig lesz idő, szinte csak a taktikára és a frissítésre tudunk majd koncentrálni. Meccsről meccsre kell haladnunk, minden győzelem fontos lesz számunkra - mondta a vezetőedző.

Raksányi Krisztina a tőle megszokott módon kicsit bátrabban fogalmazott a célokat illetően, ő egyértelműen kijelentette, az első négybe szeretne jutni a csapatával. Kond Árpád pedig hozzátette, amellett, hogy a tavalyi ötödik helyhez képest előre akarnak lépni, egy stabil gazdasági és szakmai alapokon nyugvó klubot kívánnak felépíteni, amely egyrészt vonzó a később esetleg hozzájuk érkező játékosok számára, valamint a szurkolók szimpátiáját is elnyeri - a nézőszámok terén feltétlenül látványos növekedést szeretnének elérni.

A bajnoki szezon most szombaton (18.00) kezdődik a PEAC-Pécs számára, ráadásul rögtön egy pikáns meccsel, ugyanis az a Szekszárd érkezik a Lauber Dezső Sportcsarnokba, amelyet Zseljko Djokics irányít. A két csapat a felkészülés során háromszor is találkozott egymással, s mindháromszor Borisz Maljkovics tanítványai örülhettek.

- De ez csak egy dolog, ezt el kell felejteni. A bajnoki mérkőzés teljesen más lesz, nagyon fontos, hogy mindenki tökéletesen koncentráljon. Harcolni kell! A sportban a múlt sosem számít, mindig újra és újra meg kell mutatni, hogy képesek vagyunk győzni - mondta Maljkovics.

Október 5-én aztán már az Európa-kupában is bemutatkozik a PEAC-Pécs, a selejtező első mérkőzésén a Pöstyént fogadja. Ezzel be is indul a szerda-szombat ritmus, amit egy hosszú novemberi szünet szakít meg. Az őszi szezon a Sopron elleni hazai rangadóval ér véget december 18-án.

EQM