Belvárosi futóverseny pénteken - sportos nyereményekkel

2012. szeptember 26. szerda 14:06

Szeptember 28-án, pénteken 17 órakor ismét megrendezi hagyományos nagyszabású utcai futóversenyét a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

A korábbi Trapp-napok hagyományait tovább vivő versenyen ezúttal is két táv közül választhatnak a sportolni vágyók: a rövidebb, „kerek" 2012 méteres Hauni-futásra elsősorban az általános és középiskolák csoportos nevezőire számítanak (ezt egyébként a pécsi Sportóvoda fiataljai is lefutják egy váltó keretében); míg a három kör, azaz 6036 méter inkább a felkészültebb atléták számára lehet kihívás.

A verseny útvonala: Kossuth tér - Irgalmasok utcája - Széchenyi tér - Mária utca - Flórián tér - Nagy Flórián utca - Líceum utca - Tímár utca - Kossuth tér.

A rajt és a cél a Kossuth téren lesz (előbbi pontban 17 órakor). Az iskolák csoportos - és ingyenes - előnevezése mellett helyszíni nevezésre is mód nyílik, de már 500 forintért, 16 órától.

A dobogós helyezettek (fiúk, lányok külön) két korcsoportban egyaránt serlegdíjazásban részesülnek, minden résztvevő emléklapot, az első 1500 célba érkező pedig feliratos pólót kap. A távot teljesítők között emellett értékes nyereményeket sorsolnak ki, a fődíj egy Mountain Bike kerékpár, illetve egy-egy Samsung fényképezőgép és mobiltelefon.

A legtöbb diákot mozgósító három iskola a résztvevőivel azonos számú (egy alkalomra szóló) belépőjegyet kap a Városi Műjégpályára.

A résztvevők együtt futhatnak Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval, a PSN Zrt. vezérigazgatójával és Sors Tamás paralimpiai bajnok úszóval.