Bátor Zoltán motoros akrobata végigtrükközi Pécset – Nézze meg, hogy szelídíti meg a járgányt!

2016. október 16. vasárnap 09:28

Bátor Zoltán motoros akrobata végigtrükközi Pécset – Nézze meg, hogy szelídíti meg a járgányt!

VIDEÓ! A város reklámfilmje is lehetne Bátor Zoltánék készülő alkotása. A motoros akrobata stábjával Pécs nevezetes helyszíneit járta be, hogy az ismert épületek előtt mutasson be látványos trükköket.

Immár tíz éve foglalkozik az úgynevezett stunt riding nevű sportággal Bátor Zoltán. A Szentlőrincen élő, de Pécshez ezer szállal kötődő motorosnak - ahogy fogalmazott - egy pogányi gyorsulási verseny adott ihletet.

- Visszagondolva, sajnos komolytalanul vágtam bele, az első időszakban leginkább saját magam szórakoztatása volt a cél. Senki nem segített a felkészülésben, egyedül végeztem az edzéseket és a motorépítést - nyilatkozta munkatársunknak.

Így trükközik a motorral:



Karrierjét egy Riga Deltával kezdte, ezt a járgányt azonban egy szezon alatt „kivégezte". Ezt követően aztán egy MZ motorra ült át, ez már három idényt is kibírt.

- Ekkor gondoltam úgy, hogy komolyabban kellene foglalkoznom a sporttal. 2009-ben befektettem hát egy jóval erősebb gépre, azóta egy hatszáz köbcentis Honda büszke tulajdonosa vagyok. A gépet átépítettem, és a mai napig ezzel mutatom be a trükköket, illetve az idén már csatlakozott ehhez egy Kawasaki ZX6 versenymotor. 

Támogatók nélkül nem megy

Bátor Zoltán kérdésünkre elmondta, a távolabbi tervek között a nemzetközi versenyeken való indulás is szerepel, ehhez azonban már mélyen a zsebbe kell nyúlni.
- Nehéz támogatókat szerezni. A pályafutásom elején kizárólag saját költségemen motoroztam, ám mostanra már eljutottam arra a szintre, hogy több nagy szponzor is segít.

A motoros akrobata különböző rendezvényeken fellépéseket vállal, emellett pedig természetesen versenyeken is bemutatja a tudását. Az eredmények sem maradtak el: 2012-ben, élete első megmérettetésén, a kezdő kategóriában rögtön meg is szerezte az első helyet. Később a magyar bajnoki címet is kiérdemelte, mostanában pedig már a profik között versenyzik.

A futamok között egy érdekes kezdeményezésre is jut ideje.

A film előzetese:


- Trábert Olivér, az egyik videós vállalkozás vezetője keresett fel azzal az ötlettel, hogy Pécs jellegzetes helyein forgassunk egy bemutatkozó filmet. Az előkészületek után belevágtunk a munkába, az alkotás valószínűleg az ősz folyamán elérhető lesz az interneten. Ebben bejárjuk a város nevezetes pontjait, ahol különböző trükköket mutatok be. Ez egyben arra is jó, hogy a Pécset azok is megismerjék, akik még soha nem jártak itt, és talán kedvet kapnak ahhoz, hogy ellátogassanak ide - mondta.

A film többek között a tv-toronynál, Székesegyháznál, illetve a Széchenyi téren játszódik. Mint megtudtuk, az engedélyek beszerzése „nem volt egyszerű", de az önkormányzat és személyesen Páva Zsolt polgármester is segítséget nyújtott.


Képünkön:
Bátor Zoltán bemutatót tart a Sétatéren.

Palotás P. - Fotó: Trábert Olivér