Bármikor kizárhatják a PMFC-Matiast az NB I-ből, állítja egy gazdasági hetilap cikke

2014. szeptember 08. hétfő 09:09

Frissítve: 2014. szeptember 08. hétfő 10:02

Megindulhat a felszámolás a Pécs labdarúgócsapatát működtető cég ellen - írja a Figyelő című gazdasági hetilap legújabb száma. Kerestük a klub illetékeseit, ám az ügyben hírzárlatot rendeltek el.

Nagyon úgy fest, hogy meg vannak számlálva a Pécs labdarúgócsapatának napjai a magyar élvonalban, a PMFC-Matiast bármikor kizárhatja a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az OTP Ligából - állítja a fővárosi hetilap. Mint írják, az együttest működtető PMFC-Sport Kft. ellen ugyanis - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bejelentése nyomán - immár több mint egy hónapja megindult a kényszertörlési eljárás. Az ezt elrendelő végzésben ráadásul a Pécsi Törvényszék Cégbírósága a további működéstől is eltiltotta a társaságot, hiszen ilyen esetben ezt írja elő a jogszabály.

Bár az eddigi fejleményekre még nem reagált az MLSZ, az eljárás lezárására már minden bizonnyal megteszi. A már megindított kényszertörlést ugyanis visszafordítani nem lehet, az mindenképpen a vállalkozás megszüntetésével zárul. Szinte biztosan úgy, hogy a cégbíróság jogerősen elrendeli a vállalat felszámolását - teszik hozzá.

FRISSÍTVE (10.02) 

Munkatársunk telefonon kereste a cég illetékeseit, ám hívásunkra Matyi Dezső többségi tulajdonos, Győri János ügyvezető és Halász Gábor klubigazgató sem reagált. A PMFC-nél mindössze annyit közöltek, egyelőre nem adnak bővebb tájékoztatást, ám ígéretük szerint hamarosan közleményben reagálnak a hírre.  

Forrás: Figyelő