Az olimpia idején folytatódik a focibajnokság Kertvárosban

2012. július 12. csütörtök 14:38

Az olimpia alatt sem marad igazi saját nyári sportesemény nélkül Kertváros: a PSN Zrt. az ötkarikás játékok idején a 2. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó- és strandröplabda-bajnokságra vár újabb csapatokat. Fociban a felnőttek mellett 8-12 éves gyerek-, egy egész napos külön tornára pedig strandröplabda-csapatokat is.

A labdarúgó-Eb sikerére való tekintettel az olimpia alatt is hasonló rendszerű játékot szervez a PSN Zrt. Erre máris benevezett a korábbi csapatok egy része, de további, akár csak e kupára összeálló együttesek jelentkezését is várják. A lebonyolítás az Eb-éhez hasonló lesz, vagyis ezúttal az olimpiára kijutott csapatok „nevében" lehet nevezni. A játékidő a csoportkörben 2x12 perc, a szabályok ismét igazodnak a hivatalos strandfoci-szabályokhoz. A nevezési díj ugyancsak csapatonként 10 000 forint, a győztes csapat nyereménye pedig egy értékes mezgarnitúra lesz. Érdemes időben jelentkezni, mert az országok több mint fele már elkelt, a csapatnevek pedig érkezési sorrendben foglalhatóak le.

További érdekesség, hogy a „profik" mellett ezúttal a legkisebbeket is igyekeznek bevonni a játékba, ezért részben kapcsolódnak az MLSZ grundfoci-programjához, ez két teljes játéknapot jelent a homokban. Másrészt augusztus 3-4.-re még egy külön gyerektornát is szerveznek.

A foci mellett pedig a strandröplabda kedvelőit is várják az ugyancsak az ANK-sportegységben kialakítandó homokos pályán. A létszámtól függ, hogy milyen rendszerben fut majd az augusztus 6-án egész naposra tervezett kupa (erre a nevezési díj 2000 Ft/csapat, és a helyezettek ugyancsak sportszereket kapnak).