Az ezüstérmes pécsi kosaras fiúknak gratulált Őri László

2016. május 02. hétfő 17:05

Az ezüstérmes pécsi kosaras fiúknak gratulált Őri László

Kiválóan szerepelt a Rátgéber Akadémia junior fiú kosárlabdacsapata a Budapesten rendezett országos döntőben: Ivica Mavrenszki tanítványai ezüstérmet ünnepelhettek. A pécsi kosarasoknak hétfőn délután dr. Őri László, sportért felelős alpolgármester is gratulált a Városházán.

A csoportmérkőzéseket két győzelemmel és egy vereséggel második helyen zárták a pécsiek, majd az elődöntőben a Körmendet múlták felül. A fináléban a Rátgéber Akadémiából Kucsora Csaba 21, Balázs Bodó 19 pontot szerzett, Godwin Omenaka 12 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát ért el. Kucsora lett a döntő legeredményesebb játékosa, és bekerült az All Star csapatba is.

- Gratulálok a játékosaimnak, mindent megvalósítottak, amit a döntő előtt elterveztünk. Mindenki kihozta magából a maximumot, meccsről meccsre jobban játszottunk, lépésről lépésre fejlődtünk. A döntőben három ponttal maradtunk alul, kis szerencsével megnyerhettük volna a bajnokságot - mondta Ivica Mavrenszki, a pécsi csapat vezetőedzője.

- Egy ilyen tornán nem létezik rossz eredmény, ha mindent ki tudnak adn magukból a játékosok. Az eredmény a jövőről szól, arról, hogy kiből lesz játékos és jó ember. Érdemes megnézni, hogy a döntő során látott fiatalok hol tartottak serdülő és kadet korukban, és hol tartanak most. Úgy látom, a mi játékosaink rengeteget fejlődtek, ami mutatja a szakmai munkánk minőségét - fogalmazott Rátgéber László, aki természetesen szintén a helyszínen szurkolt.

A remek teljesítményt az önkormányzat nevében dr. Őri László alpolgármester is megköszönte a csapatnak, illetve vezetőinek, aki a hétfő délutáni városházi fogadáson úgy fogalmazott, a fiúk teljesítménye is jól mutatja, hogy a kosárlabda sportnak nemcsak múltja és jelene, de jövője is van Pécsett.

Kiemelte: a kormány Pécsett építi meg a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, a létesítmény pedig garancia arra, hogy a városban hosszú évtizedeken át továbbra is komoly tehetségek lépjenek pályára, indítsák el, építsék karrierjüket.

Forrás: Pécs Polgármesteri Hivatala