Állami gondozott gyerekek focizhatnak világkupán

2016. április 28. csütörtök 17:19

Állami gondozott gyerekek focizhatnak világkupán

Nevelőszülőknél és gyermekotthonokban élő, 10-12 éves gyermekek vehetnek részt idén a világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futball tornája, a Danone Focikupa a Gyermekekért hazai fordulóiban.

A vállalat társadalmi támogató programja keretében, az MLSZ és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány támogatásával Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen, valamint Budapesten szervez előválogatókat az állami gondoskodásban élő gyerekek számára.

A győztesek a kupa budapesti döntőjén mérkőzhetnek meg kortársaikkal a hazai elsőségért, a nyertes csapat pedig a párizsi világdöntőn képviselheti majd Magyarországot, ahol a nemzetközi fővédnökkel, Zinedine Zidane-nal is találkozhatnak.

Az egészséges életmódra történő nevelés mellett a kupa célja, hogy ösztönözze az állami gondoskodásban élő gyermekeket céljaik elérésére, a focipályán és azon kívül egyaránt. A focikupa hazai nagykövete Szántó Dávid, a programot elvi támogatásban részesítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége jóvoltából pedig a rendezvényeken résztvevő gyermekek és szurkolóik az egészséges táplálkozás alapelveivel is megismerkedhetnek.

A Focikupa a Gyermekekért, a világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futball tornája, amelyet 15 éve rendez meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A Focikupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarországon pedig Szántó Dávid sportriporter és műsorvezető vállalta az országos nagyköveti tisztséget.

„Háromgyermekes édesapaként különösen fontosnak tartom a hátrányos helyzetben élő gyerekek támogatását, a sport pedig valóban egy olyan terület, ahol kiegyenlítődhetnek az esélyek, és ezek a fiatalok is megmutathatják tehetségüket és akaraterejüket. Nagyon jó ötletnek tartom a kezdeményezést és örömmel állok a program mellé" - mondta Szántó Dávid.

Az idei program döntőjét Párizsban rendezik meg, ezt megelőzősen 32 országban szerveznek helyi mérkőzéseket 10-12 évesekből álló labdarúgó csapatok részvételével.

A helyi csoportmérkőzések és döntők április és június között zajlanak, minden országból egy csapat képviselheti hazáját a világkupán.

Képünk illusztráció.

EQM