A pécsi Konkoly Zsófia tizennégy évesen bizonyíthat a felnőttek között a riói paralimpián

2016. június 28. kedd 10:50

A pécsi Konkoly Zsófia tizennégy évesen bizonyíthat a felnőttek között a riói paralimpián

Konkoly Zsófia fiatal kora ellenére már több szép eredménnyel is büszkélkedhet. A pécsi úszó mindössze tizennégy esztendős, de már négy bronzérmet szerzett a felnőttek Európa-bajnoki mezőnyében, a világbajnokságon pedig a hatodik helyen ért célba. Most a riói paralimpiára készül.

A tizennégy éves gyerekek többségét - legyünk optimisták - mostanában valószínűleg leginkább az foglalkoztatja, hogy milyen lesz majd ősszel a középiskolában folytatni a tanulmányokat. Természetesen Konkoly Zsófiát sem hagyja hidegen a kérdés, ám az ő gondolatai mostanában inkább Rióban járnak.

A pécsi lány hatalmas megméretés előtt áll, nagy valószínűséggel ugyanis ő is tagja lesz a szeptemberi paralimpiai játékokra utazó magyar válogatott keretének.

- A felnőttek között ugrom majd a medencébe a versenyen, nagyon bízom abban, hogy sikerül a legjobbak közé kerülnöm és döntőt úsznom. Mindent megteszek azért, hogy ez összejöjjön, szeretnék folyamatosan fejlődni és jobb eredményeket elérni - beszélt a várakozásokról munkatársunknak a fiatal sportoló.

Mint megtudtuk, a nagyok mezőnye egyáltalán nem lesz furcsa számára, hiszen nem a mostani lesz az első megmérettetése a felnőttek között. Az eddigi versenyeken pedig szépen szerepelt, azaz nincs mitől tartania.

- A világbajnokságon hatodik helyen végeztem, ez eddigi pályafutásom legjobb eredménye. Az Európa-bajnokságon pedig négy alkalommal is bronzérmet szereztem, erre szintén büszke vagyok - fogalmazott.

Ahogy az a komoly sportolóknál megszokott, Konkoly Zsófia esetében is szigorú napirendről és edzéstervekről beszélhetünk. A napi kétszeri vizes edzések és a szárazföldi tréningek mellett persze az iskolai kötelezettségeknek is eleget kell tennie, ám a Bártfa Utcai Általános Iskolában - mint mondta - mindenben a segítségére vannak, a sulit magántanulóként fejezi be.

Ősztől a Kodály Zoltán Gimnáziumban tanul tovább, ami pedig a távolabbi terveit illeti, ezzel kapcsolatban mosolygósan csak annyit mondott, paralimpiai bajnok szeretne lenni. Hajrá!

Palotás P. - Fotó:Dittrich Éva