A pécsi Juhász Dorka lett 2015 utánpótlás-kosárlabdázója

2016. február 08. hétfő 15:44

A pécsi Juhász Dorka lett 2015 utánpótlás-kosárlabdázója

A Magyar Olimpiai Bizottság idén is díjazta a Heraklész program legjobbjait, kosárlabda sportágban az ország legjobb női játékosának a Rátgéber Akadémia sportolóját, Juhász Dorkát választották.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 5-én, ünnepélyes keretek között tüntette ki az év legjobb utánpótláskorú sportolóit, a Rátgéber Akadémia tehetsége, Juhász Dorka lett az év legjobb kosárlabda női utánpótlás játékosa.

A Rátgéber Akadémia junior és kadett csapatának vezéregyénisége 2015-ben mutatkozott be a magyar válogatott színeiben az U16-os korosztályos Európa-bajnokságban, junior korosztályban ezüstérmes, kadett csapatával pedig bronzérmes lett.

„Örülök, hogy edzőként a tanítványommal részt vehettem egy ilyen nívós sportgálán! - mondta el Imreh Ajtony, Juhász Dorka edzője a MOB díjátadó gálája után. „Felemelő volt belépni a terembe, ahol a díjat átadták, és nagyon jó érzés, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság így gondol a fiatal sportolókra. Ez nagy elismerés Dorkának, de nem csak neki, hanem az egész csapatnak és az edzőknek is, hisz csapat nélkül nehéz ebben a sportágban sikeresnek lenni. Mondhatnám, hogy büszke vagyok rá, de ezt mar sokszor mondtam. Így azt mondom, hogy örülök annak, hogy Dorka edzője lehetek, és vele együtt ilyen csapatom és csapataim lehetnek" - zárta gondolatait Imreh Ajtony.

Rátgéber László korábban már többször kiemelte, olyan jó képességű és adottságú kosárlabdázóval az elmúlt 25 év alatt Pécsett még nem találkozott, mint Juhász Dorka.

„Pécsi csapataimból négy „az év játékosa" cím birtokosa került ki Sztojkovics Éva, Iványi Dalma, Csák Magdolna és Balázs Hajnalka személyében, közülük többen többször is elnyerték ezt a megtisztelő címet. Remélhetőleg Juhász Dorka ehhez a névsorhoz csatlakozik majd, a pécsi női kosárlabda pedig újból régi fényében fog ragyogni. Ha Dorka csak annyira jó játékossá válik, mint édesanyja, volt játékosom, Balázs Hajnalka volt, már akkor is Európa egyik legjobbja lesz. Ez egyszerre hatalmas örömmel és büszkeséggel tölt el, de ugyanakkora felelősség is, hogy ebből a kislányból ne csak európai szintű kosárlabdázót, hanem egy nagyszerű embert is neveljünk."

Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia