A MOB visszautasítja, hogy törvénytelenül működött volna

2015. június 25. csütörtök 10:19

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elfogadja és tiszteletben tartja a Kúria szerdai döntését a MOB 2012. február 26-i közgyűléséről, de a keresetet benyújtó Török Ferenc azon állítását, miszerint a bizottság az elmúlt három évben törvénytelenül működött, határozottan visszautasítja.

"A MOB-nak nem kell megismételnie a 2012. február 26-i közgyűlését, erről a Kúria és korábban a Fővárosi Ítélőtábla sem rendelkezett." - áll a MOB-nak az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében. - "A dr. Török Ferenc által megtámadott 2012. február 26-i közgyűlés határozatait, a 2012. április 22-i közgyűlés határozataival együtt, a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése 2013. május 24-én azonos tartalommal, egyhangúlag meghozta, megerősítette."

Török Ferenc a Népszabadságnak azt mondta, hogy szerinte a Kúria döntése nyomán össze kell hívni a régi közgyűlés tagjait, és a régi alapszabály alapján újra meg kell tartani a tanácskozást, hogy helyreállítható legyen a törvényes állapot. A korábbi öttusázó hozzátette, hogy szerinte Borkai Zsoltnak, a MOB elnökének le kellene mondania.

"A II. fokú ítéletet követően dr. Török Ferenc a Fővárosi Főügyészséghez fordult, amely az eljárása során megállapította, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság működése szabályos és mindenben megfelel a jogszabályoknak. Bár dr. Török Ferencnek erről tudnia kell, a sajtóhoz eljuttatott közleményében megfeledkezik ennek a beadványának az elutasításáról" - reagált a MOB Töröknek a Népszabadságban csütörtökön megjelent nyilatkozatára.

A Magyar Olimpiai Bizottság sajnálatosnak nevezte, hogy "egy olimpiai bajnok, figyelmen kívül hagyva a fair play legalapvetőbb szabályait és a tényeket, csúsztatásokra és egyéni jogértelmezésére alapozott véleményével, már nem először, félretájékoztat és ezzel komoly károkat okoz a magyar olimpiai mozgalomnak".

"A Magyar Olimpiai Bizottság felkéri dr. Török Ferencet, hogy fejezze be méltatlan, ártó szándékú vakrepülését!" zárta közleményét a MOB.

(mti)