A már „majdnem" bajnok Videoton vendége lesz szombaton este a PMFC

2015. április 25. szombat 11:51

A már „majdnem

Két igen nehéznek ígérkező meccs vár a PMFC-re az OTP Bank Ligában. Ma este a már-már bajnok tekinthető Videotonhoz látogatnak, majd a Fradival találkoznak. Robert Jarni vezetőedző szerint addig nem szabad feladni a Videoton elleni meccset, amíg a játékvezető le nem fújja azt. 

Néhány fordulóval a labdarúgó-bajnokság zárása előtt egyre élesedik a küzdelem a dobogós helyezésekért és a bennmaradásért egyaránt. A PMFC-MATIAS ugyan jelenleg a tabella 12. helyén áll, az OTP Bank Liga 25. és 26. fordulójában azonban igen komoly ellenfelekkel találkozik. 

Most szombaton, 25-én 18:30-tól a pécsiek a félig-meddig már bajnoknak mondható Videoton FC gárdájához látogatnak. Ezzel kapcsolatban Robert Jarni és Márkvárt Dávid fejtette ki véleményét a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján.

- Két nagyon nehéz meccset játszunk az elkövetkező fordulókban. Úgy gondolom, a Videoton és a Ferencváros ellen is esélyünk van pontokat szerezni, ehhez mérten megpróbálunk majd mindent megtenni a pályán - mondta Robert Jarni. - Most a Vidi elleni mérkőzésre koncentrálunk, a játékosokban megvan a kellő önbizalom és bizonyos tekintetben - szervezett játékkal - még esélyünk is lehet. Gyakorlatilag már mindenki elkönyvelte a székesfehérváriak győzelmét, de azért mi nem fogunk ehhez asszisztálni. A következő két mérkőzésen minden pont ajándék, ugyanakkor csakis a saját játékunkkal szabad foglalkozni. Nagyon fontos, hogy soha nem szabad feladni. Amíg a játékvezető le nem fújja a mérkőzést, addig küzdeni kell! A Videoton játékát ismerve tudjuk, hogy elég magasan, az ellenfél térfelének közepén szeretnek futballozni.

Mindeközben gólra törően játszanak, így az elejétől kezdve erre készülünk. Szervezett, kemény játékkal megpróbáljuk ezt kompenzálni. Sok munka vár ránk a mérkőzés folyamán, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy meglesznek a helyzeteink - nyilatkozta a PMFC-MATIAS vezetőedzője.

Legutóbb a Budapest Honvéd ellen bravúros hajrával fordítottak Márkvárt Dávidék, aki szerint ez erőt is adhat a Videoton ellen. A középpályás úgy véli, egy meccsen minden megtörténhet, és a pécsiek erőnlétileg, szervezettségben partnerei tudnak lenni a listavezető székesfehérváriaknak.

- Éreztem, hogy legutóbb jobban ment a játék. A Honvéd ellen végigtámadtuk a mérkőzést, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, majd egyszer csak hátrányba kerültünk. Lesokkolt minket az a találat, de a csapat erejét mutatja, hogy fel tudtunk állni egy ilyen fontos találkozón. Az első gól óriási érzelmeket szabadított fel bennünk, a második pedig már csak hab volt a tortán. Ez a győzelem erőd adhat a Videoton ellen, akiknek szervezettségben partnerei lehetünk. A székesfehérvári játékosok talán már zsebben érzik a győzelmet, így kevésbé lehetnek motiváltak ellenünk. Ugyanakkor ebben a bajnokságban egy-egy mérkőzésen bárkit meg lehet fogni - mondta Márkvárt Dávid, aki a 2012/2013-as bajnokság zárómérkőzésén fontos gólt szerzett a Sóstói Stadionban. A PMFC-MATIAS ekkor ugyanis mindmáig utolsó győzelmét (1-2) aratta a Videoton FC vendégeként.

A Fejér megyeiek ellen ismét a kezdőcsapatban kaphat helyet James Manjrekar és Vukasin Poleksic (képünkön), hiszen mindketten letöltötték bajnoki eltiltásukat.

EQM- pmfc.hu