A Kozármisleny FC Monoron játszik, a második hely a tét

2014. november 20. csütörtök 08:20

Az NB III-as labdarúgók a Monor otthonában fejezik be a 2014/15-ös bajnokság őszi szezonját.

A Kozármisleny jelenleg a bajnoki táblázat második helyét foglalja el 25 ponttal, egy ponttal megelőzve a harmadik helyezett Monort, így a hétvégén a csoport rangadójára kerül sor Monoron.

A negyedik helyezett ESMTK 23 pontos, míg az 5-6. helyen álló Dabas és Dunaharaszti 22-22 pontot gyűjtött, így elég szoros a 2.-6. helyek közötti verseny.

Az együttes a múlt hétvégén magabiztosan 4-0-ra győzte le a középmezőnyben helyet foglaló Gyulát, eközben a Monor 2-0-ás Szentlőrinc vezetésről egalizált vendégként, úgy, hogy a 92. percben lőtték az egyenlítő találatot.

A Monor az eddig lejátszott hat hazai mérkőzéséből négy győzelmet aratott (Dabas, Gyula, Orosháza, SZEOL), egy döntetlenük volt a Vác ellen és egy vereségük a Szekszárdtól.

A Monor a tavalyi bajnokságban még a kiesés ellen küzdött (a bajnokság végén 13. helyen zártak), idén ehhez képest egészen kiválóan szerepelnek.

A tavalyi gyengébb szerepléskor még Vezér Ádám irányította a gárdát, de nyáron a korábban Honvédban, a Ferencvárosban, Sopronban és Norvégiában is futballozó egykori gólkirály Tóth Mihály vette át a Monor irányítását.

Az új vezetőedző mellett érkeztek új játékosok is, az együttes megerősödött, amit mi sem igazol jobban, mint a tabellán elfoglalt helyezésük.

A csapat házi góllövőlistáját a nyáron Kazincbarcikáról igazolt Szabó Viktor vezeti, aki hét találatával a Közép csoport második legjobb góllövője.

A Kozármisleny remek őszt tudhat maga mögött, sikerült megőrizni hazai pályán veretlenségüket, öt győzelem mellett háromszor végeztek döntetlenre, gólarányuk odahaza 20-4-es, ami rendkívül imponáló.

Idegenbeli szereplés már nem tűnt ennyire jónak, háromszor szenvedtek vereséget (SZEOL, Vác, Bölcske), mindegyik alkalommal szűken, 2-1-re maradtak alul.

Két vendégszereplés alkalmával is győztesen hagyták el a pályát, Bajáról és Orosházáról is elhozták a három pontot, míg a REAC otthonában döntetlenre végeztek. Idegenbeli gólarányuk 10-8.

Németh Zsolt vezetőedző már a Gyula elleni mérkőzés után jelezte, hogy gőzerővel készülnek a Monor ellen és ezúttal is nagyon fontos lesz, hogy a játékosok a Gyula elleni összecsapáshoz hasonló elszántsággal lépjenek pályára, mert akkor minden esélyük meglesz a három pont megszerzésére.

Győzelmük esetén biztosan a második helyen végeznek, így nem is lehet más a cél, hogy szépen búcsúzni az őszi szezontól és begyűjteni a fontos 3 bajnoki pontot.

 

A remek összecsapásnak ígérkező mérkőzés szombaton 13:00-kor kezdődik Monoron, a találkozó játékvezetője Kovács Gábor lesz, asszisztensként pedig Fehér Miklós és Zorinácz Ádám működnek közre.

Forrás: Kozármisleny FC