A hatmillió forintos közüzemi tartozás miatt kevesebbet fizethet a város a PMFC-ért

2015. szeptember 01. kedd 06:09

A hatmillió forintos közüzemi tartozás miatt kevesebbet fizethet a város a PMFC-ért

Matyi Dezsőnek tartozásmentesen kell átadnia a PMFC-t, a nemrég napvilágot látott közüzemi tartozások rendezése tehát nem az önkormányzat dolga. Ha az üzletember nem fizeti ki a számlákat, kevesebb pénzt kaphat a klubért és a létesítményekért.

Újabb szomorú fejezethez érkezett nemrég a pécsi futball története. Mint arról beszámoltunk, az újmecsekaljai stadiont és a kovácstelepi edzőpályát működtető cég tartozása miatt a létesítményekben megszüntették a gáz-, a víz- és az áramszolgáltatást is. Ilyen körülmények között természetesen nem lehet labdarúgó mérkőzést tartani, így továbbra is várat magára a PMFC megye I-es bemutatkozása.

A közüzemi tartozás csontváza valószínűleg a szolgáltatás szüneteltetése nélkül is kidőlt volna a szekrényből. A tervek szerint a klub és a létesítmények ugyanis hamarosan legfeljebb nettó háromszázmillió (bruttó 381 millió) forintért és több ingatlanért cserébe az önkormányzati tulajdonú Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt.-hez kerülnek.

A teljes vételi összeghez képest egyébként viszonylag elenyésző a szolgáltatók felé felhalmozott hiány, június utolsó napjáig összesen nagyjából hatmillió forintnyi ki nem fizetett számla került elő. Megtudtuk, ezek rendezését nem akarja magára vállalni az önkormányzat.

Szászváron kezdenek

Ha minden jól megy, szeptember 5-én (szombaton) léphet először hazai környezetben pályára a PMFC a megye I-es bajnokságban. Az ellenfél a Sellyei VSK lesz. A bajnokság a piros-feketék számára szeptember 2-án, szerdán rajtol Szászváron.

- Az ügylet természetesen tartozásmentes átadást követel meg. Technikai kérdés, hogy a jelenlegi tulajdonos kifizeti a közüzemi számlákat vagy kevesebb összeget kap - fogalmazott Szűcs Zsolt, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Leszögezte: a csapat működését nem befolyásolja, hogy végül milyen módon tesznek pontot az ügy végére. Azt már mi tesszük hozzá, hogy az együttes és persze a szurkolók már így is épp eléggé megszenvedték a klub kálváriáját. Mindenesetre az utóbbi napokban valamelyest javult a helyzet, hiszen az áramot nemrég visszakapcsolták. Hogy gáz és víz mikor lesz, egyelőre nem tudni, Szűcs Zsolt ezzel kapcsolatban annyit közölt, azon dolgoznak, hogy a helyzet a lehető leghamarabb rendeződjön.

Sok idő nincsen, szombaton ugyanis már itthon kell(ene) bajnoki mérkőzést játszani.


Képünkön: a hétvégén újra bajnoki meccset láthatnak a szurkolók Újmecsekalján. 

Palotás P.