A FIFA-hoz fordul, s büntető feljelentést is tesz a Fradi Csoboth Kevin átigazolása ügyében

2017. február 02. csütörtök 08:44

A FIFA-hoz fordul, s büntető feljelentést is tesz a Fradi Csoboth Kevin átigazolása ügyében

A rendkívül tehetségesnek tartott fiatal pécsi játékos, Csoboth Kevin tavaly nyáron a Kozármislenytől igazolt a Benficához. Előző klubja, a Fradi szerint azonban valami nagyon nem stimmel az ügyben, ezért FIFA vitarendező szervéhez fordulnak, valamint büntető feljelentést is tesznek csalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt. 

A Pécsi MFC egykori kiváló labdarúgójának fia, Csoboth Kevin tavaly nyáron az átigazolási időszak egyik sztárja volt. A Ferencváros U16-os csapatában a 2015-2016-os szezonban 15 mérkőzésen 30 gólt szerző futballistának klubja profi szerződést kínált, azonban azt nem fogadta el, s a Kozármislenybe igazolt, majd onnan a világhírű Benficába.

Csakhogy a Fradi szerint valami nem tiszta az ügyben.

A fővárosi klub a honlapján azt közölte, nem vezettek eredményre Csoboth Kevin átigazolása kapcsán a képzési kártalanítás ügyében a klub és a Benfica között folytatott megbeszélések. Ezért a Ferencvárosi Torna Club az ügyben a nemzetközi szövetség, a FIFA vitarendező szervéhez fordul.

A Ferencváros fentieken túl a játékossal kapcsolatos magyarországi fiktív átigazolás gyanúja miatt a következő napokban büntető feljelentést is fog tenni csalás és okirat-hamisítás ügyében.

Kubatov Gábor az FTC elnöke néhány hete, a hagyományos szilveszteri évértékelőjében már érintette az ügyet:

- Van egy játékosunk, elment 16 évesen a Benficához, átigazolt a Kozármislenyhez, onnan ment tovább. Mi feljelentést tettünk az UEFA-nál az ügyben, mert nevelési költséget is kapnunk kellett volna, tizenvalahány millió forintot, de azt nem fizették ki, inkább elvitték egy olcsóbb klubhoz, és onnan igazolták tovább. Aki szereti a magyar futballt, az nem csinál ilyet. Addig fejjük ezt a tehenet, a magyar futballt, addig nem adunk neki enni, amíg éhen fog dögleni - fogalmazott december végén a klubvezető.

M. B.